Custom Search

Azalan Yeşilova Nüfusu...

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle/Azalan Yeşilova Nüfusu... =>          Yeşilova, 1517 yılında İran Azerbaycan’ındaki Hoy Kentinden gelen 2 oba Acemhöyük eteklerine yerleşerek

Gönderen Konu: Azalan Yeşilova Nüfusu...  (Okunma sayısı 1528 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Oğuzhan DEMİR
  • Moderatör
  • *
    • oğuzhan.020699
  • 6 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« : 04 Şubat 2012, 22:15:34 »

Yeşilova, 1517 yılında İran Azerbaycan’ındaki Hoy Kentinden gelen 2 oba Acemhöyük eteklerine yerleşerek bugünkü Yeşilova’yı oluşturmuştur. Yeşilovalıların Mesut ve Hilmi Beylerin soyundan geldiği ve bu iki oba beyinin torunları olduğu bilinmektedir.
Eski adı "Acem" dir.

Yeşilova Nüfusu

1985 yılı : 4.953
      1990 yılı : 4.943
      2000 yılı : 4.837
      2007 yılı : 4.377   

Bu nüfus sayımlarına bakıldığında Yeşilova'mızın nüfusu sürekli azalma göstermiştir. Bu tablodaki nüfus azalmasının sebeplerini ben merak ettim. Bunun nedenini Yeşilovalı saygıdeğer büyüklerime de sormak istedim. Bunun nedenini bana söylerseniz çok mutlu olurum.
              Buradan Yeşilova Belediye Başkanı Sayın Sıtkı KOÇ'a da sormak istiyorum. Sayın başkanım bunun sebepleri sizce nelerdir ? Siz Belediye Başkanı olarak azalan nüfusu tersine çevirmek için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz ? Bu konuda tedbir alacak mısınız ? Kasabamız ülkemizdeki gelişmelere paralel olarak sürekli gelişmesi gerekirken aksine başta nüfus azalması olmak üzere birçok konuda gerileme göstermektedir. Eğer bu nüfus azalması gelecek dönemlerde de devam ederse kasabamız gittikçe önemini kaybedecektir diye düşünüyorum. Gerek kasabada, gerekse kasaba dışında yaşayan tüm Yeşilova'lıların bu konuya duyarlı olmasını diliyorum...   

Linkback: http://www.acemli68.com/forum/azalan-ye351ilova-nufusu-t3416.0.html
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2012, 21:30:06 Gönderen: Oğuzhan DEMİR »

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google
0quzh4nd3m1r

• Yönetici
  • *
  • 59 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Ynt: Azalan Yeşilova Nüfusu...
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2012, 23:48:16 »

Sevgili Oğuzhan çok güzel bir konuyu göndeme taşımışsın .
Seni tebrik ediyorum.
  Kasabamızda yaşayan  kaçtane hemşerimiz sizin kadar bu konulara duyarlıdır bilmem ama, ben sizin gibi genç nesillerin sayesinde hak ettiğimiz yerlere geleceğimizi ümüt ediyorum.

İNSANLAR GEÇMİŞİN HASRETÇİSİ
GELECEĞİN ÜMİTÇİSİ
İÇİNDE BULUNDUĞU ANIN ŞİKAYETÇİSİDİR.....

• Onursal Üye
  • *
  • 20 Mesajı Toplam
    38 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2012, 01:47:56 »
ACEM e İlk yerleşimde insanlar Tarım ve Hayvancılıkla ugraşıyordu göçebe olarak devamlı yaylalarda ve otlaklarda yaşam mücadelesi veriyorlardı,Ülkemizin toplam nufusunun % 70 i kırsal kesimlerde yüzde %30 u şehirlerde yaşamakta iken,Teknolojinin devamlı ilerlemesi ile bu oran artık tersine dönmüştür,şehirlere yakın olan köyler ve kasabalarda Büyükşehir adı altında toplanmıştır.Her köyün nufus oranı azaldıgı gibi bizim kasabamızında nufusu
 gittikce azalmaktadır.Son zamanlarda kasabadan Tarla alarak yerleşen yabancılar olasa oran dahada düşerdi,Eger Aceme bir yatırım olarak Yüksek okul ve Fabrika kurulmazsa ileride Yeşilova Kasabası diye bir kasaba kalmaz.

1960 lı yıllarda At ve Öküz arabası ile sabaha karşı Tahıl satmak veya Un ügütmek için Aksaraya 3 veya 4 saatde gidilirken şimdi  özel arabanla 5 dakikada Aksaraydasın.şehrin Alt yapısı var Sosyal tesisi ve diger imkanlarıda çok oldugu için akın hep Şehirlere dogru
 devam edecektir.Selamlar ,sevgiler..

• Süper Moderatör
  • *
  • 15 Mesajı Toplam
    23 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2012, 02:51:46 »
sevgili OGUZHAN ne güzel bir konuya deginmissin. inan cok sevindim böyle duyarli senin gibi  aslina, kasabasina sahip cikan genclerimiz var ne mutlu bize (ayrica yegenim olursun )insaallah sordugun sorularin cevabini alirsin sevgili yegenim.kendine iyi bak  selam ve sevgilerimle

YÜZDE ISRAR ETME, DOKSANDA OLUR.INSAN DEDIGINDE NOKSANDA OLUR.SAKIN BÜYÜKLENME,ELDE NELER VAR.BIR BEN VARIM DEME,YOKSANDA OLUR.(MEVLANA)

• Oğuzhan DEMİR
  • Moderatör
  • *
    • oğuzhan.020699
  • 6 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2012, 12:21:51 »

Ayşe Hala tanıştığımıza çok sevindim. Ben bu konuyu dün akşam araştırmak istemiştim. İnternetten baktığımda bu sonuçları görünce şaşırdım. Kasabamıza Necdet Amcanın bahsettiği gibi Fabrika ya da Yüksek Okul kurulursa kasabamız daha çok canlanır. Bu durum hem bizi hem de gelen insanları mutlu edecektir. Selamlar.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 18:59:23 Gönderen: Oğuzhan DEMİR »

0quzh4nd3m1r

Oğuzhan DEMİR 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: ayse sak (22 Nisan 2012, 02:11:54)
  • Mesut ÖRKCÜ
  • Yönetici
  • *
  • 20 Mesajı Toplam
    33 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
    • Acemli68
« Yanıtla #5 : 06 Şubat 2012, 10:52:51 »
uğuzhan kardeşim formumuza hoş geldin
ğüzel konu tartışmaya açık ve ama unutulup gidecek konu burası ateşin düştüğü yer yani yeşilova burada istihdam edilmek her yeşilovalının istediği ama burda hayat farklı asgari ücretli işi bulan kasabadan göç ediyor ve  kasaban göç eden lise mezunu ve gelişen sosyal hayat şehir merkezine yakınlık bunu gerektiriyor ve  şehirin sosyal imkanları daha ğüzel (siz neden gittiniz diye sormak lazım öz eleştiri)
budurum herkesi ilgilendiyor kasabada geçim şekli tarım dır bu aşikar burda kimse kasabaya fabrika yapılır demesin burası kasabadır ve kırsal kesimdir burda yaşamak zor birde unutmayalım hiçbir şeklide bir araya gelemeyen ve hiç baskın bir lobisi olamayan okumuşu bol sadece nüfusuyla gururduyduğumuz  çıkış yolu (tarımdır) ( 1928 de kasaba olan ve üç tane isme sahip olan.bulargı. acem. yeşilova) dan bahsediyoruz gelen her idareci yeşilova tarihine adını yazdırmak için değil başkan olamak için gelmiş tir
düşünün kaçt ane belediye başkanı hatırlıyoruz hizmet anlamında   yeşilova tarihine adını yazdıran
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2012, 10:58:49 Gönderen: mesut örkcü »

•Elalem şarap içer sarhoş olur, biz aşk ehliyiz içmeden sarhoş olmuşuz

• Onursal Üye
  • *
  • 62 Mesajı Toplam
    130 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 06 Şubat 2012, 12:18:03 »
dogru mesudum agzına saglık boş yere hayal kuruyoruz sana katılıyorum sagol oguzhan kardeşim güzel konuya deginmiş öpüyorum birde kimlerdensin kendini bir tanıtırsan sevinirim selamlar
.

• Onursal Üye
  • *
  • 23 Mesajı Toplam
    35 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 06 Şubat 2012, 14:54:45 »
Başta Oğuzhan ı kutlamak gerekir.Konuya yazı yazan arkadaşlarımızın dedikleri gibi bende katılıyorum.Tabiiki tarım ve hayvancılık aşağı yukarı bitmiş vaziyette olduğundan tarlasını sürecek mazot bulamıyorsa bunlar bir gerçektir.Eskiden cebinde 100 liran olsa bir ay idare ederdiniz şimdi ise bir pazara gittinmi işin bitmiştir demektir.Her şey pahalandı eskiden elektirik 2 ayda bir gelirdi o da büçyeyi sarsmazdı şimdi korkunç bir para gelmektedir.Özelleşti zam üstüne zam birde kaçak bedeli yüklenmesi neyse konunun dişına çıktık çıkmamızın nedenide okunomik şartlar dolayısıyle doğurganlık azalmıştır.Herkes bilinçlendi ondanda kaynaklanıyor.İki çocuktan fazla yapan çok azdır.En önemli mesut kardeşimiz değinmiş asgari üçretli bir iş bulan şehre gidiyor.Bence bundan kaynaklandığını tahmin etmekteyim.Hepinize sayğıyla selamlıyorum.ALLAH aemanet olunuz.

• Onursal Üye
  • *
  • 17 Mesajı Toplam
    34 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 06 Şubat 2012, 16:14:05 »
sayin zeki abicim mehmet saygilarimla hep icimiz yaniyor koyumuze bir seyler yapilsin diye gecmisdengelen bu gunlere kadar hic bir buyugumuz ilmini ve sanatini koyumuz icin sarft etmemis hep ogunuyoruz kasabamizdan ilimli tahsilli insanlar cikiyor diye hani nerdeler demekki bizde ilim ve teknoleciden anlayan ve yetisen yok herkes kendi kendine ogunuyor ben universite bitirdim diye buralarda goruyoruz kasabasi sehri icin ne emekler sarf ediyorlar kayserilisi yozgatlisi konyalisi belki bunlarinkoyleri bizim kadar guzellige sahip deyiller ama adamlar durusce bir birlerinebaglanip fabrikalar kuruyor binalar kuruyor tarimcilik ise tarim uzerine istiham sagliyor bir seyler uretmek icin caba sarfetiyor nerde bu ilim yapmis adamlarimiz adam kendi kendine ogunuyor benim ankarada su villam var istanbulda su yalim var abicim varsa banane olsun ama dogdugun yerine faydan olmadiktan sonra iste bu ilmin varsa koyune kullan onder ol bu genc yetisen nesile gelecek imkani ve is yatirimi sagla isde ozaman ben senin ilmine ve tahsiline saygiyla egileyi iste bu onderlik yapacak abilerimizi bekliyoruz gelin guzel kasabamizi kayip etmiyelim hergun disardan goc alarak giderse yarin bir cay icecek topraginin kokusunu alacak neslimizi bulamayiz su anda bile koyumuze varsam kendimi yabanci hissediyorum neden herkesin goc ettiginden  inanki cok uzuluyorum dunyanin neresine gidersek gidelim ama guzel acemimizi unutmuyalim kimse bir  seyler goturmuyecek obur tarafa  ama anilarini yasayarak giderse daha mutlu olur durusce onderlik yapacak buyuk abileri bekli yoruz saygilarimla haceli camkerten hollanda

• Onursal Üye
  • *
  • 62 Mesajı Toplam
    130 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 06 Şubat 2012, 17:51:28 »
Sevgili halam kuzusu bizde bunları defalarça anlattık defalarca yazdık bende bunu derim bunu söylerim ama her yazılan yazı her anlatılan konular burda lafta kalıyor bir zamanlar ben ankarada oturan yetkili
makam sahibi iş görecek abilerin kardeşledeşlemin telefonunu tek tek yazdım o zaman sayın Orhan Aydının toplantısında telefonlar alındı konular görüşüldü onun için diger illerdede oturan sevgili hemşerilerimiz var onlarında  ismleri  ve tel. yazılarak bizzat görüşülerek yeşilovaya neler yapılır vaya kampanya açılır eli durumu iyi olan belirli yüklü mebla verir diger durumu en az olandanda 100 tl kampanya yapılır bu iş için yeşilovaya büyük bir köy evi yapılır ve hatta arsasınıda ben temin ettireyim ablamın arsası var camiye hibe edecekti daha olmazsa buraya hibe ettiriz eski tuvaletin yani hacı hasannın evinin yanı  kooparatıfin yanı diyecem büyük bir kampanya açalım dernekmi kurulur vakıfmı kurulur ançak böyle yeşilovaya yardım edilir işsiz gençlere iş aranır bir çaba göstermek lazım kaç kişi biliyor
 köyde genlerin iş aradıgını hangimiz çareler arıyoruz ama dedinmi ammada herşeye malif oluysun diyorlar.onun için bir şey demek istemiyorum siz yurt dışında olan hemşerilerimizin belirli bir derneginiz var zannedersem her yıl yardım yapıyorsunuz burdaki ile birleştirelim çok büyük işler olur ama bunu yapmakta marifet  herşey yazıda kalıyor sevgili haceli sana tekrar geçmiş olsun herkese selamlar.

• Onursal Üye
  • *
  • 17 Mesajı Toplam
    34 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 06 Şubat 2012, 18:57:28 »
sevgili zeki abicigim yazini okudum cok menmun oldum agabiycim sizden rica ediyorum madem arsayi felan temin etmisiniz ben size soz veriyorum gereken enbuyuk yardimi basda kendim yapacagim ve diyer hemserilerimden temin edecegim abicim sizden en kisa zamanda derneginizi kurmanizin haberini bekliyorum cok iyi bir dusunce bir kultur evimiz bari olsun hic olmassa koyumuze geldikmi  bir oturacak yerimiz olsun hemi kaynasma olur sohbet yerimiz olur abicim su anda hastanedeyim hersey iyiye gidiyor tekrar tesekkur ederim saygilar haceli camkerten hollanda

• Yönetici
  • *
  • 31 Mesajı Toplam
    53 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 06 Şubat 2012, 20:08:47 »
sevğili yenim oguz han  tek kelimeyle mühteşemsin  ALLAH  nazardan esirgesin

• Onursal Üye
  • *
  • 76 Mesajı Toplam
    151 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2012, 21:28:25 »
Oğuzhan kimin oğlusun bilemiyorum güzel bir konuyu gündeme taşımışın, bu konuyu gündeme taşımanda  muhtemelen babanın büyük etkisi  ve desteği olmuştur. Seni tebrik ediyorum.

Bu konu ile ilgili yorumda bulunan değerli hemşerilerim, bu tür konuların sürekli dile geterildiğini ama sonuç alınamadığını dile getiriyorsunuz, ben de sizlere katılıyorum, o zaman hadi bir ilki başlatalım,

Şöyleki; kısa bir süre önce Zeki GEDİK abimizde dile getirmişti,  bir arkadaşının yakınının  cenazesine gittiğini, gittiği kasabada yaşanan güzellikleri dile getirmişti,

Şimdi bende şöyle bir teklifde bulunuyorum ve hemen 1 mart 2012 tarihinde başlatılmak üzere,  Kasabamızdan güvendiğimiz gönüllü bir kardeşimizi yaz tatili dönemine kadar muhasip, bir kardeşimizide yardımcı tayin edelim, site aracılığı ile üyelerimizin isimlerini yayınlayalım,  her ay enaz  30.00 TL  (AZ OLUR ÇOK OLUR RAKAM BELİRLENEBİLİR) kampanyayı başlatalım, üye olmak isteyen kardeşlerimizin isimlerini site aracılığı ile sık sık güncelleyelim ve her ay  meblağı sitede yayınlayalım.

Kimseye danışmadan kendisine sormadan karakter yapılarına güvendiğim Bayram SERİN kardeşimizi muhasip, Can KILIBOZ ve Muhammed AYDIN kardeşimizi yardımcı olarak düşünüyorum, en kısa zamanda  hesap numarası alınarak kampanyayı başlatalım, bu konu ile ilgili görüşlerinizi ve bu kampanyaya bende destek olmak istiyorum diyorsanız,  kısa zamanda site aracılığı ile  isminizi yayınlatırsanız  kampanya başlatılmış olur.

Site yöneticisi kardeşimiz Fehmi SAN kardeşimizden, bu konuya öncülük yaparak, bu konuyu sürekli gündemde tutmasını istiyorum.

Fonda biriken para ile ne yapabiliriz,
bu konu ile ilgili, yaz tatilinde biraraya gelerek bir değerlendirme  toplantısı yapabilir, biriken parayı bölüm bölüm  güzel işlerde  kullanabiliriz. Örneğin; Cenazesi bulunan bir cenaze  sahibinin, cenaze masrafları ve gıda türü giderler konusunda (lahmacun-ayran ve tatlı türü giderler) karşılanabilir.  

Ben HER AY  ayda; 50.00 TL  vermek üzere üyeliğimi  açıklıyorum.

« Son Düzenleme: 06 Şubat 2012, 22:08:34 Gönderen: KORKMAZ KURT »

• Onursal Üye
  • *
  • 62 Mesajı Toplam
    130 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 07 Şubat 2012, 17:59:49 »
senin o yazını okudum öbür sayfada bende varım dedim bir yorum yapayım inşallah çabamız boşa gitmez başta ankaradan başlayım bu şiteye girip yazı yazanlar belli sana tek tek yazxyım 1 zeki gedik 2  zeki  arslan  3  özcan göktan veya toplam 10 kişi çıksın sana her istegini yapacam İstanbulu ele al hiç sitemize giripte canı gönülden yazı yazıp şunu yapalım lafını duydunmu 3 beş kişide buradan diyelim istanbuldan yazan arkadaşlarım alınmasın ben bilmiyorum .İzmirden  neclet Tıpırdamaz yiyenim cafer bedeş  vede ismini hatırlamadım 3  -  5  kişide burdan yazıyor gelelim bursa iline sevgili kurucumuz fehmi ve çocukları zihni abim sevgili mustafa salur başkada hatılıyamadım güzel hemşerilerim vardır.Almanya ve  hollandadan belirli sevgili ismail Bellikli Haceli çamkerten Mustafa serin sevgili 2- 3 bacımız kız kardeşlerimiz var ayşe  bunlar var degilmi  acemli 68 zin ne kadar üyesi var sevgili fehmi bir hatırlat yeşilovadan ne kadar kişi ben varım dedi bir hatırla diger illerdeki arkadaşlardan  birer ikişer kişiler var degilmi güzel kormazım inşallah olur ve gayret gösterelim diger üye arkadaşlardanda cevap bekliyorum bilmem senin ve diger arkadaşların düşüncesinide almak işterim.Ankarada sadece benim bulundugum semte 40 haneyiz benden baka varmı yazan bilmiyorum ankaranın içinde ben saymakla bitiremem 3 5 kişinin haricinde yazan varmı yok aksaray vilayetinde 14 bin nufus varmış yeşilovalı  bir kaç arkadaşlarımızın haricinde varmı yazan eregliden sevgili arkadaşım mehmet aldırmaz balıkesirden ogün komutan mersinden korkmaz diyarbakırdan bir kaç kişi  başka adaş hatılamıyorum her vilayette yeşilovalı vardır degilmi hadi hayırlısı öpüyorum.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 18:15:34 Gönderen: zeki gedik »

• Oğuzhan DEMİR
  • Moderatör
  • *
    • oğuzhan.020699
  • 6 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 07 Şubat 2012, 19:37:17 »
        İlk Mesut Ağabeyimin sorduğu soruya cevap vermek istiyorum.
 Mesut ağabeyim ilk olarak ben kasabadan gitmek istemedim. Ben babamın mesleği dolayısıyla memleketimden uzakta dünyaya          geldim. Ancak ben babamın doğduğu toprakları dolayısıyla kasabamızı çok seviyorum. Eğer elimde olsaydı ben kasabaya dönmek isterim. Bu konuda üzgünüm...Bu arada Zeki amca sormuş, ben Ogün DEMİR'in oğluyum.
       Zeki amcaya, Mehmet amcaya, Fehmi amcaya, Ramazan amcaya ve son olarak Korkmaz amcaya tek tek teşekkür ederim...
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 19:02:51 Gönderen: Oğuzhan DEMİR »

0quzh4nd3m1r

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle

« Yanıtla #14 : 07 Şubat 2012, 19:37:17 »
Aksaray yeşilova kasabası , Acemhöyük , Aksaray canlı izle ,yeşilova,aksaray,aksaray haberleri,aksaray valilik haberleri

Acemli68.com - Etiketler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged