Azalan Yeşilova Nüfusu...

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle/Azalan Yeşilova Nüfusu... =>          Yeşilova, 1517 yılında İran Azerbaycan’ındaki Hoy Kentinden gelen 2 oba Acemhöyük eteklerine yerleşerek

Gönderen Konu: Azalan Yeşilova Nüfusu...  (Okunma sayısı 1528 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Süper Moderatör
  • *
  • 22 Mesajı Toplam
    33 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Ynt: Azalan Yeşilova Nüfusu...
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2012, 20:32:47 »

Kasaba nüfusunun azalması önemli bir konu ancak daha önceki konu ve yazılarda da görüldüğü üzere çözüm üretemiyoruz. Kasabadan yetişen halen sitemizde yazılarını takip ettiğimiz çok önemli ağabeylerimiz var. Bizim aslında en önemli sorunumuz özellikle kasabada yaşayan insanlarımızın sorunlara duyarsız olması.
   Sorunların ortaya konarak çözüm yollarının belirlenmesi ve kasabalının daha fazla katkı yapması (girişkenlik anlamında) gerekir. Kasabadan uzak ancak bir şeyler yapabilmek için çırpınan çok sayıda insanımız var. Bu potansiyeli harekete geçirebilirsek bir yerden başlamış oluruz. Sevgili Yöneticim Fehmi Bey ile özellikle kasabada yaşayan Ramazan ve Mesut kardeşim Zeki GEDİK ve Korkmaz KURT ağabeylerimizin önerilerini dikkate alalım... Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Bir yerden başlamamız gerekir. Yöneticilik vasıflarınızla sizler de bu işi koordine ederseniz eylemsizlik halimizi tersine çevirmiş oluruz.
Linkback: http://www.acemli68.com/forum/azalan-ye351ilova-nufusu-t3416.15.html

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

• Onursal Üye
  • *
  • 20 Mesajı Toplam
    38 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 07 Şubat 2012, 22:13:29 »
Kıymetli Hemşerileim hepinize Sevgi ve Saygılarımı iletirim.İlk önce önceki yazımda Fabrika diye belirtmiştim.Ben hayal olsun diye yazmadıgım dilegim diye yazdım ve Çimonto fabrikasıda yazmadım.50 sene önce Aksaray a Mercedes fabrikası kurulacagıda bir hayaldi,Köyümüzün bulundugu yere degil ama aksaray konya ve Adnana  yoluna 6 km.uzaklıta olan belediye hudutları içindeki kalan kısım küçük  sanayi bölgesi olarak bir Plan çıkarılır ve onaylanırsa,Bölgenin Tarım ürününü degerlendirecek Un fabrikası ve undan üretilen Makarna,büsküvit v.s ürünler üretilemezmi,Örnek isterseniz hemen eski Konya ilçesi Yeni il KARAMAN a Bilsisayarınızdan bir göz atınız.Bizim köyden eskiden çok kişininde ortak oldugu tuz Fabrikasıda 7km.dir.köyümüzün sınırına Saglıcakla ve hoşça kalınız.

• Onursal Üye
  • *
  • 62 Mesajı Toplam
    130 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 08 Şubat 2012, 00:14:11 »
Sevgili oguzhan yazıma cevap vermişsin çok sevindim hemde daha çok sevindim kiymetli vatan sever yeşilova aşgı bir babanın oglusun çok teşekkür eder gözlerinden öperim başarılarının devamını dilerim sagol babanada selamlar.

• Yönetici
  • *
  • 59 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 08 Şubat 2012, 02:32:57 »
Değerli Zeki Ağabeyciğim Site İstatistiklerimiz aşağıda   

Konu:15946
 Başlık :2951
 Yanıt :12995

Ziyaretçi Sayısı:   4.500.000 KİŞİ

Üye sayımıza gelince  Kayıtlı Kullanıcı: 2191 Kişi dir.

Bu 2191 kişinin 300 ila 500 kişisi her gün sitemizi ziyaret etmektedir
aylık bazda  incelediğimizde 1200 veya 1500 üye siteyi ziyaret etmektedir.

Ama sizinde belirttiğiniz gibi konularla ilgilenen yazı yazan üye sayısı 50 geçmiyor.
Biz umuyoruz ki sizin gibi duyarlı büyüklerimizin çoğalması ve artık bundan sonra lafla değilde fiili olarak birşeylerin gerçekleştirilmesi.  İnşallah bu kez bu kısır döngüyü aşacağız.

İNSANLAR GEÇMİŞİN HASRETÇİSİ
GELECEĞİN ÜMİTÇİSİ
İÇİNDE BULUNDUĞU ANIN ŞİKAYETÇİSİDİR.....

• Yönetici
  • *
  • 59 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 08 Şubat 2012, 03:09:42 »
Değerli Mesut evet senin de dediğin gibi ateşin düştüğü yer yeşilova bizle dışardayız hasbel kader geçim mücadelesi için her birimiz bir yere dağılmış durumdayız.

Bu demek olmuyorki doğup büyüdüğümüz toprağımızdan ilişkimizi keselim. Köyümüze hep özlem duyuyor özellikle kendi adıma söyleyeyim yılda 2 veya 3 kez ziyaret ediyorum.  Bazı hemşerilerimizde varki köyüne gelmeyi istemiyor buna sebeb olarak bakımsızlık duyarsızlık veya köyde oturup konuşacağı bir ortamın olmaması gibi
Eğer köyde  bir köy odası veya kültür evi gibi bizim gelenek ve göreneklerimize hitab eden bir ev ortamı oluşturulursa Bayramlarda ve yaz tatilinde burada toplanılır herkes burada birbirini tanır  güzel bir ortam sağlanmış olur. Zeki Ağabeyin dediği arsa çarşının içinde olması sebebiyle çok uygun İnşallah bu proje gerçek olur diyorum .

Yeşilova'nın yetiştirmiş olduğu değerli büyüklerimizde bu konuyla ilgili düşüncelerini bizlerle paylaşırlarsa çok memnun oluruz . Sayğı ve selamlarımla.

« Son Düzenleme: 08 Şubat 2012, 03:11:30 Gönderen: fehmi san »

İNSANLAR GEÇMİŞİN HASRETÇİSİ
GELECEĞİN ÜMİTÇİSİ
İÇİNDE BULUNDUĞU ANIN ŞİKAYETÇİSİDİR.....

• Özgür Aldırmaz
  • Moderatör
  • *
  • 9 Mesajı Toplam
    15 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 08 Şubat 2012, 19:38:32 »
köyden taşınmakta haklılar yazın tozun içinde kışın çamurun içinde kim yaşamak ister

• Oğuzhan DEMİR
  • Moderatör
  • *
    • oğuzhan.020699
  • 6 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 09 Şubat 2012, 19:50:59 »
      Sevgili Acemli.68 üyeleri, Bu konu benim yazmış olduğum ilk konu. Sizlerden bu konuda beni bilgilendirmenizi istemiştim.  Sadece Belediye Başkanımız Sıtkı KOÇ'tan cevap alamadım...Bu konuda birşeyler yazmış olsaydı daha mutlu olurdum. Saygıdeğer büyüklerimin bana vermiş olduğu bilgiler sayesinde merak ettiğim bazı konuları sayenizde öğrendim. Benim açtığım konuda yorum yapan herkese teşekkür ederim...
                                                             Oğuzhan DEMİR

0quzh4nd3m1r

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 09 Şubat 2012, 23:30:39 »

"Teşekkürler sayın oguzhan teşekkürler"
         --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
         çok kıymetli arkadaşlar gitdikçe küçülen yeşilova dan bahsediyorsunuz bu da bir iyi başlangıçdır ilk adım
         "oguzhan demir" aslında bir bakdı öyle bakdıkı 360 kamera ile tek bir çekim yapdı ki tomografik ve sordu ve soracak tabiki
         yeşilovada döner sermayeli hiç bir işletme kurulamamış ve kurmamışlar
         amaçsız bir yaşam düzeni zarar veriyor herkese----?
         sayın tıpırdamaz diyorki un fabrikası bu bir amaç dır tuz fabrikası bu bir amaçdır taa o yıllar akıla bak akıla
         adana konya ankara kavşagına yani karasu isimli yere
         bir çukur açdılar kova harç atdılar buraya mercedes fabrikası yapılacakmış dediler birde kazık çakdılar
         o yıllar herkes güldü bunu anlayanda güldü anlamayanda
         yıllar sonra orada çiçek açdı ekdikleri fidan meyve vermeye başladı
         bunu kim düşünmüş olablir heykelini dikmek lazım oraya bu bir amaç uzun süreye yayılmış hasırdır
         ----------------------------
         şimdi bakalım yeşilovaya bir kartal bakışı bir kısa bakış birde dürbünlü bakış
         seçimle gelenler ne yapmış
         satmış- satmış -satmış-ve hala satılmakdapeki kim satıyor bilenler söylesin
         ----------------------------
         mesut üstadım sen bu döner sermayeden çok iyi anlayan bir uzman olarak biraz açarmısın
         resmi gazete yayını olarak sayısı 26509 işletmeler bütçesi tam yüz sayfa
         *****************************************************************************************
         amaç ve kapsam,dayanak ve tanımlar kira geliri yıllık milyonlar tutardı çokdan yeşil merkez olurdu yeşilova
         toprak dagıtımı yapılmışdır hangi gerekçelerle bu toprak atıyorum 100 bin dönüm
         türkiye genelinde biz burayı döner sermaye işletmelerine uygun madde bilmem ne kiraya veriyoruz ilan
         tahmin ediyorunki şimdiye kadar böyle yer arayan türkiye binlerce
         necdet abim diyorki ben hazırım diyor bukadar topragı vermeyi
         -----------------------------------------
         hiç lüzümu yok satılan topraklar yapılan yanlışlıkdan dolayı mahkemeye verilir iadesi talep edilir bu kadar basit
         işde sana döner sermaye efendim
         okulmu yapacaksın 4 asansörlü olsun lütfen
         hastahanemi yapacaksın tıbbi mesleki
         yeşilova ihalelerden başını alamazdı para taşardı para her yerden
         bırak yeşilovayı terk eylemeyi yurt dışından hesabını kesip gelenler olacakdı
         avrupada sarımsak ihraç et bu elindeki verimli toprakla hiç bir şey bilmiyorsan şişele şişele gönder
         fatih sultam mehmet istanbul surlarını atıyla uçarak geçerken bir amacı vardı
         konstantinopeli-islambol yapmak ve başardı aldı bize teslim etdi kocaman bir örnek daha ne olsun
         o yıllar islambooool olacak demişdi ve olduda ah keşke şimdi bir görebilse belkide onun ruhu izliyordur
         çok degerli "oguzhan"teşekkür ederim- konu* muazzamdı*
         tam 10-000 sayfa var yüregimin derinliklerinde zengin olmak zaten elinde yeşilovanın allah vermiş bekliyor
         bir kahraman gelsin diye bekliyor ama çok degil yakındır bir üstadın gelmesi saygılar efendim yorum ismailden,

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 10 Şubat 2012, 02:26:05 »
                                           PERFORMANS ve biz bunun neresindeyiz bu gün bakacak olursak
               --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
               bu yol okur yazarlıkdan geçer el sanatını eklersek anlayış ve imalat kabiliyetimizi gösteririz orada
               benim ustan bana geldi bir iş verdi ve bunu yap dedi ne kadar zamanda yaparsın diye sordu
               bende bir saat diye cevap verdim bu bir deniz aşırı gemide gidecek kasaydı sanki gelin sandıgı gibi
               senin dedi bu gün işin budur sekiz saat yanlız dedi paydos saatinden önce bana teslim et dedi gitdi
               --------------
               onun yanında bir ögrenci vardır asistanlık yapmakdadır ve türkdür işletme mezunu genç dili almanca
               ustam derki ona bir iş verdim yapamaz kesinlikle istedigim gibi fakat bakalım ismail in meslegi varmı der
               ithalat ihracat deposuna bir telefon hadi gel dedi ismail bak buralarda bir şeyler var
               orada kasa tahtalarını kestirdim ve kasayı hazırladım gemi transportuna uygun su geçmez ve nem tuzlu
               bir gelin sandıgı kadar büyük ebadı yapdıgım sandık
               içi,ne petrol boru parçaları konacak japonyaya konturöle gidecek metali japon hava ve nem ölçüsü yapacaklarmış
               üstüne adres yazacak şablonum bile hazır boyası dahil elimde
               ustaya hazır dedim o sırada türk gençde geldi beraberinde
               nerden çaldın da geldin dedi aynen böyle
               dedimki nasıl olurda böyle tavır alırsın beni hor görürsün dedim yok dedi yanlış anladın özür dilerim filan
               bende kızdım sen okulda lak lak yaparken ben dedim çivi çakmayı kesmeyi ögreniyordum usta dedim
               neyse kabul etdi tamam dedi
               yanındaki genç delikanlıya demişki hala inanamıyorum sence kendisimi yapdı dersin ismail bunu
               genç geldi bana kahve getirmiş iki tane valla ismail abi dedi gurur duydum usta hala inanamıyor
               yanımda durur bir daha yaparım görür nasıl imal etdigimi  dedim söyle ona bir daha af etmem dedim
               işde bizi almanlar uzman usta olsakda kabullenmek istemiyorlar yap ama ben yapdım deme yanii
               = performans- konumuz du
               çözüm üretmek ve el becerilerinde dünya sonuncusuyuz
               fen bilgisi el sanatı bizlere kendin ögrendinse veya kalfalık la ekmek parası kazanmak için çalışılıyor
               orta doguda japonyada % 17 kişi elini beynini çok iyi kullanıyor
               yetenek dereceleri dünya olmasa bile komşularımız
               bilgisel olarak ifade etmek digerleri bizden çok ileride yani yapıcı ustalıga sahipler
               kore % 12 kişi---hollanda-%-16 kişi---çin %-16 kişi---
               almanya %11 kişi----------isviçre %-9 kişi--   türkiyede % yüzde iki kişi el beceri bilgisine sahip
               buradan bakdıgımız zaman bizim toplum el beceri ile matematikde düşük 3+5 bankacılık eksikligi
               tabi ki bize avrupa birligi dendiginde kriter lerin yerine ne gelmesi bilen yok anlatanda yok
                valla bana göre çoook yol kat etmeliyiz biz bu yollarda tren kazası yapmadan gideriz inşallah komşularla
               işde benim ögrenim hikayem digerleri daha benden fazla çalışıp emek verdigine inanıyorum-ismail yorum-

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 10 Şubat 2012, 09:21:40 »

Ögünmek yetmiyor akrabasının çok olmasıda yetmiyor çık yeşilova yı dışarı bak gör kimsin
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                        ÖNCE EGİTİM KALİTESİNE BAKIYORLAR
                                       ------------------------------------------------
               Bütün sınavlara inanmak için tabi ülkeleri dolaşıyorlar sanki yeni iş bulmuş işçi gibi röl yaparak
               benim bulundugum iş yerine bir kaç kişi yeni işe alındı vallahi biz işci zannetdik uzun bir süre birlikde
               çalışdık arkadaşlık ve dostluklar kurduk egitimli insanlar belli ve bir gün hiç biride gelmedi işe çalışmaya
               ilk hafda fark etmedik bile izinlidir filan diye hayret dedim gitdilerse sözlü anlaşmaları bitdigini sandık
               ---------------------
               birde bakdık yazılar asılan tabelada bir sürü isim yazılı tabi bende koşdum vardım aradım yok adım
               enteresan şefi bekledim geldi hemen sordum yani mecbur  bilmeliyim
               dediki o zaman 55 yaşında veya yukarı olanlar hemen emekli olabilirler
               evet dedim  ya ötekileri onlarda paralı çıkış dedi alacak hayret
               hiç düşünmeden personal büroya gitdim bende paralı çıkış alacam olmaz dediler sana yok
               niye yok bana tabiki gidebilirsiniz fakat sizin için bir kanun ve çıkış yetki miz yok
               ama bunlar yararlanıyor hem emeklilikden hem paradan
               -----------------------------
               sayın,bellikli seninle bir dakika konuşalım buyrun oturun lütfen dinleyin ve dinliyorum
               iş veren diyorki bizim firmada üretim az tüketim ve ödemeler çok bir araştırma yaptırayım göreyim
               ve bu işi bir aktif tek başına yetenekli sanatlı üreten kişileri seçme vakdi geldi seçecegim diyor
               ve böylece operasyon başlıyor           
               hani bizimle birlikde 6 ay çalışanlar bizim  hepimizin notunu vermişdi çokdan
               3000 bin kişi mevcudumuz vardı 1200 kişiye yol gösterdiler kimi emekli oldu kimi parasını aldı
               şimdi mevcudumuz 1700 kişi
               üretim yükseldi kalitesi artdı çalışanların yıllık mükafatı iki ye katladı
               iş kazaları yok denecek kadar sıfıra indi yüzde 20 lerden %-02,9 düşdü
               ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
               işde egitimin kalitesi degilse nedir bu yapılanlar dogru yerde dogru çalışmayı yakalayıp üretmek dir
               ve dünya piyayasında tek kaliteyi yakaladı egitimli olan menecerler herkes kendi işinin meneceridir evet
               yeşilovanın çamur içinde oldugu o çekilmiş resim dünyada bir numara bir abidedir
               A-T-V, T,Veyi çagırıp olay olay olay  bir belgesel çekilebilir kilitli taş ÇAMURLU yollara hoş geldiniz sayın başbakan
               sayın başkan degerli millet vekilleri bunlar benim yorumum--YANLIZ* EGİTİMLİ*olmak ayrıcalıkdır ismail bellikli den

• Onursal Üye
  • *
  • 62 Mesajı Toplam
    130 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 10 Şubat 2012, 12:02:35 »
Benim  arkadaşım çok güzel yazmışsın yazı bekle düzelecek dediler bizde yapacak bir şey yok ha o görüntü çok çirkin ve berbat sadece kazı yeşilovadamı kazılıyor çok yerde kazıdan sonra adamlar kapatırken hemen asvatını atıp yama yapıyor bu nu söylersen suçlu oluyoruz sana katılıyorum selamlar. çok üzerine gitme o zaman derlerki gel sen düzelt derler aman ha olsun yazı bekle.

• Onursal Üye
  • *
  • 10 Mesajı Toplam
    17 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 11 Şubat 2012, 13:19:20 »
yiğenim hem annen hem baban benim çok yakın akrabalarım olur babanın mehmet dedesi benim babaannemle kardeş  musa muylu dedenin annesi ilede yine baba annem kız kardeş  anne ve babana selam ve hürmetlerimi sunar hepinizin gözlerinizden öperim

• Oğuzhan DEMİR
  • Moderatör
  • *
    • oğuzhan.020699
  • 6 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 11 Şubat 2012, 18:49:23 »

Cuma amca ben sizi tanıyorum babam akraba olduğumuzu söylemişti ellerinizden öperim. Anne ve babamın selamları var.

0quzh4nd3m1r

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle

« Yanıtla #27 : 11 Şubat 2012, 18:49:23 »
Aksaray yeşilova kasabası , Acemhöyük , Aksaray canlı izle ,yeşilova,aksaray,aksaray haberleri,aksaray valilik haberleri

Acemli68.com - Etiketler
Azalan Yeşilova Nüfusu...

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged