Custom Search

ÇARŞI MERKEZİNDEN ÖZLEDİĞİMİZ ESKİ BİR KARE (1960 lı yıllar)

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle/ ÇARŞI MERKEZİNDEN ÖZLEDİĞİMİZ ESKİ BİR KARE (1960 lı yıllar) => ÇARŞI MERKEZİNDEN ÖZLEDİĞİMİZ ESKİ BİR KARE  çarşının neresi acaba  arkada oturanlardan tanıdıklarınız varsa lütfen yorum yazarmısınız Necdet abi.

Gönderen Konu: ÇARŞI MERKEZİNDEN ÖZLEDİĞİMİZ ESKİ BİR KARE (1960 lı yıllar)  (Okunma sayısı 3100 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Yönetici
  • *
  • 59 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

ÇARŞI MERKEZİNDEN ÖZLEDİĞİMİZ ESKİ BİR KARE

çarşının neresi acaba
 arkada oturanlardan tanıdıklarınız varsa lütfen yorum yazarmısınız

Necdet abi. Korkmaz abi. Zeki Gedik ve Arslan abilerim ve yaşca bizlerden büyük üyelerimizden bu resimi anlatmalarını bekliyoruz

ENVER ARIBAŞ, ALİ USLU, FİKRET ÇETİN BEDEŞ, ÇETİN SERİN, FAHRETTİN YEŞİLAY
Linkback: http://www.acemli68.com/forum/carsi-merkezinden-ozledigimiz-eski-bir-kare-1960-li-yillar-t2939.0.html

Benzer Konular
Nokta kare kare hatıralar
Nokta kare kare yeşilova (2007)
Nokta 27 MAYIS 1960 ( HATIRLAYALIM NELER OLMUŞ )
Nokta YIL 1960 BİSİKLETİM VARDI BÜTÜN ÇOCUKLAR PEŞİMDEN HEYECANLA KOŞARDI
Nokta 1960 Yıllardan günümüze Nostalji Esintileri
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2011, 21:45:04 Gönderen: fehmi san »

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google
İNSANLAR GEÇMİŞİN HASRETÇİSİ
GELECEĞİN ÜMİTÇİSİ
İÇİNDE BULUNDUĞU ANIN ŞİKAYETÇİSİDİR.....

• Onursal Üye
  • *
  • 20 Mesajı Toplam
    38 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Sevgili hemşerim Emre Resim
 Milli bir Bayram günü çekilmiştir çünkü ortadaki Dükkanda bayrak asılıdır ayrıca giysilerden anlaşılacagı gibi bahar günü olan 19 mayıs  Bayramıdır.Arkadaki dükkanların üzerinde balkon oldugu anlaşılmıştır.Süleyman Tekten ve İbrahim Etem Baysalın ortak yaptırdıgı iş yeridir.iki katlı binanın üstkatında Jandarma Karakolu bulunmaktaydı.Sağdaki ilk dükkan Alasakallıdan Efrayim Geçgelindir.Ortada Bayrak asılı yer Terzi Mustafa ve Mesut Bal kardeşlere aittir.3ncü dükkanda Süleyman Tektenin tüp dükkanıdır.Sol tarafta insanların oturdugu yer Asıf Bal ın kahvesi idi sonradanda biz orayı dükkan olarak kullandık.Diregin dibindeki motorsiklette Meşhur Fırtına İsmail Ademindir.Saygılarımla

• Onursal Üye
  • *
  • 76 Mesajı Toplam
    151 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Fehmi kardeşim nerden bulursun böyle fotoğrafları, mükemmel bir görüntü, fotoğrafta bulunan değerli büyüklerimizi  ve çevreyi Necdet TIPIRDAMAZ abimiz özetlemiş, fotoğrafın arka tarafında bulunan ve sıralı bir şekilde oturan büyüklerimizi hiç tanıyamadım.

• Onursal Üye
  • *
  • 20 Mesajı Toplam
    38 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
sayın emre resimdekileride arkadaşlara belirtsen iyi olurdu,Ayaktakiler soldan saga Enver Arıbaş,Ali Uslu,Çetin serin , Efrayim yeşilay ve oturan Fikret Bedeş.

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

Yıllar bizi bizden nasıl habersiz ve sessizce gelip alıp gitmişler sevdiklerimizi sanki daha dün gibi
                    -----------------------------------------------------------------------------------------
                    Ellerinize saglık yapdıgınız güzelligin karşılıgı ödenmez vallaha  -billaha
                    zamanı orada dondurmuş ve durdurmuş o şahıs  kimse ona çok teşekkür ederim
                    işde bu resim işde bu
                    bir ressama yaglı boya çalışması ile çok güzel bir hayat verilebilir canlanır gerçekden günümüzde
                    ---------------------
                    bende o günün şivesi ve sözcügü ile anlatayım
                    ( enver arıbaş)( o günlerin kamyon traktör ve  motor teknoloji ustası idi  tek kelime başka enver yok abi
                    şöförlügü hiç tartışılmaz bir efsane idi beyaz saçlarından mesleginin doktoru belli olurdu çok uzaklardan
                    gelişinden duruşundan hele konuşması edası güzelligi huzur verirdi insana muhteşem sanatı ile
                    abilerin abisi örnek özel bir kişilige sahipdi benim bana ait olan dünyamda enver ustam benim
                    --------------------------
                    şevketlerin ali abi (uslu)
                    yaz sezonu sonu gibi zamanlarda köylümüzün fazla olan otlarını perakendeye dönüştürme uzmanı
                    balya makinesi ile bir gurup kurup bu sistemi çalıştırmışdır
                    kamyon transportu ile yerine ulaştırmışdır zamanın zeki insanları
                    -------------------------------
                    çetin abi (serin)
                    yeşilovaya ilk defa yeni kamyon getiren mucidimizdir
                    -------------------------------
                    fahretdin yeşilay abimiz
                    çetin bedeş abimizi 40 seneden sonra resimlerini görmek demekki muhteşem anlatılamaz
                    yukarıda adı geçen herkese saygılarımı sunarım
                    yeşilova müzesi için bu resimlerin resim köşesinde yerini alacagına inanıyorum
                    eski resimleri silikonlayarak gelecek nesillere ulaşmasına sahip oluruz ismail bellikli saygılar efendim

• Onursal Üye
  • *
  • 20 Mesajı Toplam
    38 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
iSMAİL GARDAŞIM O ZAMANLAR KÖYDE BİR VEYA İKİ MOTORSİKLET VARDI RESİMDEKİ MOTORDAN HİÇ BAHSETMEMİŞSİN

• Onursal Üye
  • *
  • 74 Mesajı Toplam
    133 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
         Çarşıda çekilmiş bu gibi çok eski resimleri gördüğüm zaman, dükkanlarda,  berberlerimizin  harmana veresiye traş yaptıklarını, terzilerimizin elbise diktiklerini hatırlarım.
          Bakkallarda kuru çayın, gavsara veya kese kağıdı içerisinde, zeytin yağı nın ve gaz yağı nın şişe içerisinde  gram ile satıldığını   hatırlarım.
          Yazın ekinler  biçilmeye başlayınca, çevre köylerden gelen ırgatların, ekin biçmek için, ellerinde tırpanlarla çarşıda beklediklerini hatırlarım.  
          Kapı ve pencere yapan marangozun makinesinin  sesini, atlarımızı ve öküzleririmizi nallayan nalbantın çekiç sesini, demirci dükkanından gelen örz ve balyoz  sesleri bu gün gibi işitir hatırlarım
          Yaklaşan kış nedeniyle, geçen kıştan kalan teneke sobaların, delinen yerlerinin, perçinlemek suretiyle yama yapıldığı hatırlarım.
          Babalarımızın şehir  dönüşlerinde, köyümüzde bulunmayan  somun ekmek, helva, meyve gibi  gıda maddelerini yalık  içerisinde  getirdiklerini hatırlarım.
          Dini bayramlarda, gurbetçilerimizin gece saat 10.00-11.00 kadar, ata yurduna, baba ocağına,mutlak surette, akın akın geldiklerini, bayramlarda çarşımızın çok kalabalık olduğu hatırlarım.
          Dükkanlarda,  25 Krş'a  çemen ekmek ve gazoz  yeyip içerken, yapılan ayaküstü  sohbetlerin, doyumsuzluğunu hatırlarım.
          Olumsuz gibi görünen bazı hususların yanında, doğanın çok bereketli olduğunu, insancıl değerlerin  yüksek olduğunu, akrabalık bağlarının sağlam olduğunu, komşuluk ilişkilerinin mükemmel  olduğunu, insanlar arasındaki sevgi ve saygının  en üst düzeyde olduğunu, insanların   düzgün ve sağlam duruşlu olduğu çok iyi hatırlarım.
          Bu vesile ile, fotoğraf karesinde gözüken, kaybettiğimiz insanlarımıza, Allah'tan rahmet, Enver abiye sağlıklı ömürler dilerim. Allah mekanlarını Cennet eylesin
          Tüm hemşehrilerime sevgi ,saygı ve selamlarımla.
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2011, 14:55:13 Gönderen: ZEKİ ARSLAN »

• *
  • 4 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
ismayil abi.. necdet abi.. ve zeki abi.. sizler büyük olaraktan bir cayri yapin bunna benzer nice resimler olduna inanniyorum köyümüz insaninda sandihlarda bekliyor cok kisinin imkani yok siteye eklemek icin. buna bir care düsünmemiz lazi. yoksa sandihlarda kaybolub gidecek. güzel anilar.. resim müzesi acilsa olmazmi herkes elindeki nosdaji olan resimleri getise. sergilense siteye yüklendikden sonra resimler sahiplerine geri verilse olur..  fehmi kardesimi kutluyorum güzel bir paylasim olmus eline saylik    .saygilar selamlar
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2011, 21:13:59 Gönderen: gazi hen »

• Yönetici
  • *
  • 59 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

Yukarıda değerli büyüklerime seslenmiştim bu resmi anlatırmısınız diye
Elleri öpülesi büyüklerim resmi öylesine içten anlatmışlar ki sanki o günleri yaşatırcasına

Sizlerin ellerinizden tekrar tekrar öpüyoruz

İsmail abi
Necdet abi
Zeki abi
Korkmaz abi
Gazi kardeşim
.........yüreğinize sağlık. İyiki sizler buradasınız.

İNSANLAR GEÇMİŞİN HASRETÇİSİ
GELECEĞİN ÜMİTÇİSİ
İÇİNDE BULUNDUĞU ANIN ŞİKAYETÇİSİDİR.....

• Onursal Üye
  • *
  • 76 Mesajı Toplam
    151 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Zeki kardeşim, Fehmi kardeşimin sunmuş olduğu nostalji fotoğraflara öyle bir yorum yapmışınki,götürdün, gezdirdin, düşündürdün, özlettin veeeeeeeeeeeee ağlattın.  

İsmail Abi'nin söylediği gibi, oluşturulması  gündemde olan Kültür Evi çalışmalarında,  elde edileçek eski nostalji tarih niteliği taşıyan fotoğrafların, bu proje içerisinde değerlendirilmesi güzel olacaktır.
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2011, 23:14:47 Gönderen: KORKMAZ KURT »

• Onursal Üye
  • *
  • 20 Mesajı Toplam
    38 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Sevgili Hemşerim Gazi Hen in yukarıda belirtigi gibi eski resimlerinin kasabamızda bir yerde toplanarak bunlar tek tek açıklamalı olarak bir arşivde toplanarak  albüm oluşturulmalı ve Bilgisayarda depolanarak degerlendirilmeli yoksa evdeki resimleride ileride bilen tanıyan olmuyacagı için çöpe atılacaktır.Şu anda bile atılan olmaktadır.Kasabamızda bu işlerden anlıyan ve emegini yüregini esirgemeyen bir babayiğit mutlaka vardır vede ortaya çıkacaktır .saygı ve sevgilerimle.

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

Çok kıymetli necdet tıpırdamaz
                   -----------------------------------------------------------------------------------------
                   hepinizi içdenlikle okudum bir daha okudum ben emek verilmiş yazılara bir göz atıp geçmem asla
                   öncelikle size cevap vereyim efendim saygıyla
                   vakdinde sözü geçen varlıkları her yerde hissedilen abilerimizi ön planda saygıyla selamlıyorum
                   --------------------------------
                   bu güzel anıları buraya taşıyanlara yürekden teşekkür ediyorum bu bir
                   ikincisi -merhum ve hayatda olan abilerimizin ön pLanda onlara saygımdan dolayı kendimi yazmadım
                   çünkü saygısızlık olacagını düşündüm
                   ikici pılanda kahvede oturanlar var  motorun durdugu yer üçüncü planda yani görüş itibari ile
                  *****************************************************************************
                  sayın zeki arslan
                  o güzelim yılları akıcı bir yorumu ile çokda güzel anlatmış saygı duyuyorum kendisine anlatım üslübuna
                  sayın gazi hen
                  saygılarımı sunarım yüreginden geldigi yazar her zaman bakın ne demiş bize duyun lütfen duyun
                  bir resim sergisi günü yapalım bu yaz önümüzdeki günlerde yaz izin sezonunda
                  acemin yükselen sesinde yani sitemizde bir duyuru ilan ederek resimleri
                  herkesin sandıkların köşelerinde yıllardır gün ışıgına çıkmayı bekleyen çok albüm oldugu kesin
                  bunların nasıl meydana çıkmasını saglarız bunun için resimleri ölümsüzleştirmek
                  --------------------------
                  herkes ilgi duyacak
                  resimlerle bir aile köşesi kurulmalı herkes kendini tanıtması kadar daha ne güzel olabilir
                  lakabıyla eskiden lakapla tanınırmış bütün aileler daha soy isim yokken
                  ben bedellerin ali nin torunuyum
                  yani dedemin babasının babası bedel olarak hayatını koymuş ortaya tam bilemiyoruz evveliyetını daha
                  tabi örnek olarak söylüyorum lakap ın söylenmesinde bir sakınca niye olsunki dogruya dogru tabi olanda bu
                  bu konuda sayın" gazi hen" in söylediklerini kulak verilmesini temenni ediyorum,ismail bellikli saygılar efendim

• *
  • 4 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
BENNDEN SELAM OLSUN BÜYÜKLERIME : beni dikate aldinizdan dolay hepinize ayri ayri tesekür eder elerinizden öperim yeteki bir seyler yapilsin paylasim olsun ..BEN 1989 da köyün filmini cekmisdim carsida yilmaz dayi filan var saydim filimdekilerden tam 20 kisi hakin rahmetine kavusmus o zaman keskem bütün köyü dolassaydim yasarkenn herkesi cekseydim diye kendimi sucluyorum ama genede iyi 22 senede cok seler deyisdi carsida...........benim aklima söyle birsey geldi katilip katilmamak  sizin taktirinize kalmis .....her mahaleden gönülü 2 genc ciksa resim arjivine yardimci olsa bizlerde onlari ödülendirsek yada kampanya usuluyle el emeklerini versek olur aksi taktirde necdet abimin söyledi gibi cöpe gidecek hic olmasa yeni nesil aslini nesli unutmamis olur saygilar selamlar
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2011, 18:14:36 Gönderen: gazi hen »

• *
    • Profili Görüntüle
cok degerli abilerim böyle bizleri eski günleri tanıttınız icin cok  teşekür ederim. biraz duygulanıyoruz keşke O eski günlerdeki gibi yakınlık akrabalık sevgi saygı olsa diye düşünüyom hatam varsa özür dilerim emegi gecen tüm abilere teşekür ederim devamını bekleriz.saygılarımla. vedat ünlü

• Onursal Üye
  • *
  • 74 Mesajı Toplam
    133 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
           Değerli Vedat, sitemize hoş geldiniz, umarım sizde sitemizde hoşça vakit geçirip, umduklarınızı bulursunuz.
           Sizi tanıyabilirmiyiz, kimlerdensiniz ne işle meşkulsünüz.Teşekkür ederiz, paylaşım ve yorumlarınızı bekleriz, selamlarımla.

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle

Aksaray yeşilova kasabası , Acemhöyük , Aksaray canlı izle ,yeşilova,aksaray,aksaray haberleri,aksaray valilik haberleri

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged