" Çok degerli bilgiç şaban",
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
iş arkadaşımız iş yerinde bir kahvaltı verdi bizde sevinçlerini belli edenlerin paylaşımı dır
o günlerden cumartesi geçdigimiz günlerde izin dönüşümüzde ilk hafda sonu mesaimiz
benim çok yakınımdadır kahvaltı salonumuz şans ya bu
kahvaltı saatimiz saat 9 dadır süresi 15 dakikadır o gün iki arkadaş önceden hazırlık yaparlar
bakdım saate bir kaç dakika daha var ama ben bakınca arkadaşımız bana
ismail abi gel sen hakkını al dedi nasıl yag ve kimyon kokusu sanki bizim köy sucugu eskiden
tarakcının ismail abi yapardı ve o yıllarda ve çok meşhurdu lezzeti ve tadı ona benzetdim o anı
ama bir sucuk kokusu geliyor bir başka lezzet canım çekdi vardım bir porsion hazırlamışlar aldım
--------
ilaveten gazi peyniri türk yufgası domates ve çeşitli soslar marmelat tatlıları filan çok güzeldi
kayserili olan arkadaş bilgili olmalıki abi dedi bir market bunları özel yapıyor biliyormusun
istersen çemende var dedi vallahamı vallaha abi istersen getireyim
bana bir iki peket getir vakdin olursa diye ismarladım
pazartesi getirdi halis kayseri pastıma çemeni çok özenle hazırlanmışlar
derken katgılarını okudum içinde ne var
ve çemenin faydaları nı yazmışlar ilgimi çekdi araştırdım elimizdeki teknolojideki klaviyadan tabii
hele dedim bizim köyde sistemin ve insanımızın çok rahat olmasının sebebi çemen efendim yanii
mutluluk ve huzuru bulmak çemende
kolostrin ve tansionu düşüren hemofil salgılayan insana neşe saadet veren zengin eden çemendir
kıymetli garanın çemen yapışını görünce
faydalarını saymakla merakım daha da artdı şimdi çemen aldım geldim marketden
sagol gara varol gara yarım ekmekle çemen abiziyit suyu nasılda gider hemen ismail bellikli selamlar,