SOY AGACI ACEM-Lİ-NEREDEN GELDİNİZ NEREYE GİDİYORSUNUZ
*********************************************************************************
sahiden kimseyi hedefim olarak seçmiyorum varsa yoksa ** ACEM**hayat sürecimin son duragıdır
bu dünyada işiniz nedir insan olmak ve insan gibi dogdugu topraga asla ihanet etmemek
reisiniz kimdir adem atamız köyünüzün reisi kim susma hakkımı kullanıyorum evet
peygamberiniz kimdir;
aleyhisselatü vesselam sav haz-muhammet ,
yoklukdan varlıga karanlıkdan aydınlıga size vekalet e edenin sözlerini tutdunuzmu ona amin diyoruzya
bir günden yarınki günün daha güzel olması için çalışdınızmı çalışdıysanız hani gösteriniz ne nerede ise
yooook töbe haşa hep yapacagı edecegiz deriz yarın unuturuz ve biz öyleyiz dogrusu suskunuz dil yokki
bu dünyadaki işimizi hep allaha havale etmişiz hala dahada öyleyiz kendimiz ne hikmetse yapamıyoruz
ben bunların bize sorulacagına inanıyorum
----------------------------------------------
SAYA **SAYA SALLİ BAG** hafızamda hala taze ilk güngü gibi ben hiç büyümedim bilemiyorum
10 yaşında kaldım allah alllah nedendir bilemiyecegim
acem yollarında gezerken çok mutlu olurum hep geceleri giderim yollarda yanlız gezmek için
bakmaya doyamam içimde bir bayram edası oluşur
çok insanlar yanımdan geçer kimisi selam bile verir beni tanımasada
bende aleyküm selam diyerek selamı alırım
hadda iki kişi ile yolda karşılaşdık selamlaşdık
yaşlı olanı tanıyacagım adamı yürüyüşünden ama çıkaramadım dedi sanki dedi ooo canım adı gelmedi
aklıma o gece vakdi ne arar olmaz canım yanlız bu yollarda fiziksel olarak degişmişiz bu bir gerçek
beden haraketleri ve yürüyüş adımları insanın tanınmasına bir ip ucu verdigine inanıyorum
aksarayda ulu caminin orada bizim köylüler oturuyor bende oturdum yanı başlarına
şöyle bakdılar bana merhabalaşdık
benim elimde fotograf makinesi çekiyorum onların resmini bir daha çekdim bir daha çekdim
yeter emşerim dedi yeter
siz kimsinizde çekiyorsunuz bizim resmimizi olmazki böyle olmaz yani
sesinden tanıdım birazda benzetdim kim o kar memişin şaab abi
dedim emşerim demokrasi memleketde yaşıyoruz resim çekmekde serbest
ülen tanıdım tanıdım dedi ganel memedin ismail bedellerden fırtınam benim hoş geldin len aslanım
eee nasılsan iyimisen aslanım sagol abi
men ganelin ismail abiler valla dedi ismail gençliginde çok deli motor sürerdin çok deliydin çok deli
-----------
ahmet abi gardaşım tanımaya az kaldı amma saçlarına kar yagmış
hangi degirmende çalışıyorsun dimedinki her tarafın un ugra olmuş gülüşdüler ve güldük çok güldük
aksaray benim en sevdigim şehir
üstüne başka şehir tanımıyorum hala hep aynısı bazı şeyler modern olsada insanlık kültür degişmemiş
buyur abiii tamam abi gel abi görüşürük abi güle güle yolun açık olsun abi yarın gine gel abi,
her gün ulu caminin önünde otursam çok mutlu olurum
hükümet konaklarının orasıda kurşunlu cami
ben cocukken dikildi atatürk heykeli mazilerimde yeri bir başkadır
aksaraydaysam oralara ugramam lazım yoksa bir yerlerim boş kalmış sayılır ruhumda benim
bir degişik renk olsun dedim saya saya salli bag yüregimdeki gizli köşemden size
yine biri taş atdı yeşilovadaki sevgi gölüne dalgalarındaki rüzgar beynime esdi sanki ismail bellikli selamlar
Linkback: http://www.acemli68.com/forum/saya-sallibag-ve-bayramlar-daki-tepe-eglencelerini-bilenler-paylasabilirmi-t1755.15.html