Custom Search

SAYA SALLİBAĞ ve Bayramlar daki tepe eğlencelerini bilenler paylaşabilirmi

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle/SAYA SALLİBAĞ ve Bayramlar daki tepe eğlencelerini bilenler paylaşabilirmi => Saya saya sallibağ konusu , bayramları tepeye çıkılıp orada yapılanlarla ilgili ve saz otu işlenirken yapılanlar hakkında biligisi olan sayın

Gönderen Konu: SAYA SALLİBAĞ ve Bayramlar daki tepe eğlencelerini bilenler paylaşabilirmi  (Okunma sayısı 3595 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

SOY AGACI ACEM-Lİ-NEREDEN GELDİNİZ NEREYE GİDİYORSUNUZ
              *********************************************************************************
              sahiden kimseyi hedefim olarak seçmiyorum varsa yoksa ** ACEM**hayat sürecimin son duragıdır
              bu dünyada işiniz nedir insan olmak ve insan gibi dogdugu topraga asla ihanet etmemek
              reisiniz kimdir adem atamız köyünüzün reisi kim susma hakkımı kullanıyorum evet
              peygamberiniz kimdir;
              aleyhisselatü vesselam sav haz-muhammet ,
              yoklukdan varlıga karanlıkdan aydınlıga size vekalet e edenin sözlerini tutdunuzmu ona amin diyoruzya
              bir günden yarınki günün daha güzel olması için çalışdınızmı çalışdıysanız hani gösteriniz ne nerede ise
              yooook töbe haşa hep yapacagı edecegiz deriz yarın unuturuz ve biz öyleyiz dogrusu suskunuz dil yokki
              bu dünyadaki işimizi hep allaha havale etmişiz hala dahada öyleyiz kendimiz ne hikmetse yapamıyoruz
              ben bunların bize sorulacagına inanıyorum
              ----------------------------------------------
              SAYA **SAYA SALLİ BAG** hafızamda hala taze ilk güngü gibi ben hiç büyümedim bilemiyorum
              10 yaşında kaldım allah alllah nedendir bilemiyecegim
              acem yollarında gezerken çok mutlu olurum hep geceleri giderim yollarda yanlız gezmek için
              bakmaya doyamam içimde bir bayram edası oluşur
              çok insanlar yanımdan geçer kimisi selam bile verir beni tanımasada
              bende aleyküm selam diyerek selamı alırım
              hadda iki kişi ile yolda karşılaşdık selamlaşdık
              yaşlı olanı tanıyacagım adamı yürüyüşünden ama çıkaramadım dedi sanki dedi ooo canım adı gelmedi
              aklıma o gece vakdi ne arar olmaz canım yanlız bu yollarda fiziksel olarak degişmişiz bu bir gerçek
              beden haraketleri ve yürüyüş adımları insanın tanınmasına bir ip ucu verdigine inanıyorum
              aksarayda ulu caminin orada bizim köylüler oturuyor bende oturdum yanı başlarına
              şöyle bakdılar bana merhabalaşdık
              benim elimde fotograf makinesi çekiyorum onların resmini bir daha çekdim bir daha çekdim
              yeter emşerim dedi yeter
              siz kimsinizde çekiyorsunuz bizim resmimizi olmazki böyle olmaz yani
              sesinden tanıdım birazda benzetdim kim o kar memişin şaab abi
              dedim emşerim demokrasi memleketde yaşıyoruz resim çekmekde serbest
              ülen tanıdım tanıdım dedi ganel memedin ismail bedellerden fırtınam benim hoş geldin len aslanım
              eee nasılsan iyimisen aslanım sagol abi
              men ganelin ismail abiler valla dedi ismail gençliginde çok deli motor sürerdin çok deliydin çok deli
              -----------
              ahmet abi gardaşım tanımaya az kaldı amma saçlarına kar yagmış
              hangi degirmende çalışıyorsun dimedinki her tarafın un ugra olmuş gülüşdüler ve güldük çok güldük
              aksaray benim en sevdigim şehir
              üstüne başka şehir tanımıyorum hala hep aynısı bazı şeyler modern olsada insanlık kültür degişmemiş
              buyur abiii tamam abi gel abi görüşürük abi güle güle yolun açık olsun abi yarın gine gel abi,
              her gün ulu caminin önünde otursam çok mutlu olurum
              hükümet konaklarının orasıda kurşunlu cami
              ben cocukken dikildi atatürk heykeli mazilerimde yeri bir başkadır
              aksaraydaysam oralara ugramam lazım yoksa bir yerlerim boş kalmış sayılır ruhumda benim
              bir degişik renk olsun dedim saya saya salli bag yüregimdeki gizli köşemden size
              yine biri taş atdı yeşilovadaki sevgi gölüne dalgalarındaki rüzgar beynime esdi sanki ismail bellikli selamlar
Linkback: http://www.acemli68.com/forum/saya-sallibag-ve-bayramlar-daki-tepe-eglencelerini-bilenler-paylasabilirmi-t1755.15.html