Custom Search

EĞİTİM MEŞALESİNİ TAŞIYANLAR (TAHSİN TİRYAKİ)

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle/EĞİTİM MEŞALESİNİ TAŞIYANLAR (TAHSİN TİRYAKİ) =>  EĞİTİM MEŞALESİNİ TAŞIYANLAR  ( TAHSİN TİRYAKİ )  1960 lı yıllarda, Kasabamız Atatürk İlkokulunda, uzun  süre hizmet veren, değerli

Gönderen Konu: EĞİTİM MEŞALESİNİ TAŞIYANLAR (TAHSİN TİRYAKİ)  (Okunma sayısı 1014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Onursal Üye
  • *
  • 74 Mesajı Toplam
    133 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

EĞİTİM MEŞALESİNİ TAŞIYANLAR  ( TAHSİN TİRYAKİ )

1960 lı yıllarda, Kasabamız Atatürk İlkokulunda, uzun
 süre hizmet veren, değerli öğretmenlerimizden TAHSİN
 TURYAKİ 2000 yılında vefaat etmiştir. Kendisini şükranla
 anıyoruz.
 Allah mekânını Cennet eylesin.

Resim İçin Bahtiyar TİRYAKİ ye teşekkür ederiz.

Linkback: http://www.acemli68.com/forum/ynt-egitim-mesalesini-tasiyanlar-tahsin-tiryaki-t3398.0.html;msg16436
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2012, 14:45:09 Gönderen: ZEKİ ARSLAN »

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

• Onursal Üye
  • *
  • 23 Mesajı Toplam
    35 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Ynt: EĞİTİM MEŞALESİNİ TAŞIYANLAR (TAHSİN TİRYAKİ)
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2012, 17:13:31 »
Tahsin Hocamıza ALLAH tan rahmet dilerken mekanı Cennet olsun diliyorum.Şimdiki gibi hatırlıyorum.Hocamızın yanılmıyorsam 4 veya 5 kızı vardı.Bizlerde 5 sınıflardaydık.Eğetr oğlum olursa sizlere çok iyi bir derece ile mezun edeceğim derdi.Nitekim ALLAH dilekleri kabul görmüşki oğlu oldu.Büyük mutluluk duyulmuştu bütün sınıflarda.Hatırlayanlar yazsınlar.Ayriyeten Koçaş'a imtihana girdik doğum 1953 kazandık alınmıyor diplomada 1953 ne yapmamız gerekli yaş büyüme 3 ay sürüyor.Aldı bizleri ve babamı bir telaş derken Tahsin hocam çareyi buldu vede o çarede ben de saklı öylece doğum 1951 olarak yaşı iki sene büyütüldü Mahkemede şahitlerimizde vefat etmişlerdir.ALLAH RAHMET EYLESİN.Ayrıca emekli olmuş hocamız emlakcılık yapıyormuş özellikle ziyaretine gittim ve de devamlı mektuplaşıp ve telefon grüşmesi yıllarca yaptım.Vede bir kızı AKSARAY adliyede çalışıyordu onunlada tanıştım.Maalesef bir izin de hocamızı ziyaret etmek istediğimde edebiyete intikal ettiğini öğrenmiş bulunuyorum.Bakide oğlumu onu bilmiyorum.Zeki bey sizler Baki beyden aldım dediniz şayet telefonu varsa oğlunun bana vermeniz beni mutlu edecektir.Bu arada okuldam mezun olacağımız sene benim resim defterini Amcam ahmet benim diye göstermiş Tuna hocanmın kardeşi Tunay bana öyle bir dayak attıki onu hiç bir zaman unutamadım vede unutamadımda bu konuyu Ahmet ALDIRMAAZ a bir anlattırın suçsuz yere ne dayak yedim arkadaşlar vallahi daha uutamadım.Suçsuz yere yedim.Neyse hocanın vurduğu yerde gül biter demişlerde o da hiç öyle değilmiş.Bu konuyu rahmetli annem çok iyi bilirdi vede hatta ona beddua etmişti.Yıllar geçti ve Tunay hocayı Aksarayda kendi düğününde grdüm vede ileride anlatırım bu durumu.Sevği ve selamlar gönderiyorum.Zonguldak Ereğliden.

• Onursal Üye
  • *
  • 62 Mesajı Toplam
    130 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2012, 17:58:43 »
Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun tabiki hepimiz üzerinde emegi var selamlar

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2012, 19:01:07 »
                       Merhum tahsin tiryaki hocam- a allah dan rahmet cennet okulu nasip eyler inşallah
                  ***********************************************************************
                  1976 yılında traktör-ü olanlara ehliyet veriyorlardı belli pürodüsürler hazırlayıp bir kaç hafda egitim ile
                  kasabamızda kısa zamanda traktör devrimi gerçeklemeye başladı alet ve edevatları ile getirdiler
                  kasabamızdaki koparatifin o yıllarda bir hamle yapdıgı görüldü herkes hissetdi varlıklı çifçiler
                  yeni traktörler akşamları tur atmayı ihmal etmezlerdi vay be
                  mükemmel güç gösterisi göze hitab sanatına dönüşmüşdü çok ihtişamlı bir gelişmeydi o yıllar
                  dönelim burda bizimde isteklerimiz vardı 76 son baharında
                  aksaray trafikden bilgi almaya gitdik
                  nasıl ehliyet sahibi oluruz diye sorduk bu iş diplomasız olmazmış eee ne yapalım o zaman
                  orada bir polis gidin aksaray taş pazar tahsin tiryaki okuluna baş vurun dedi gitdim görüşdüm
                  ve yeni bir kanun çıkmış akşam derslerine diye ona katılıp dışardan diploma almak hakkı varmış yaa
                  muhterem ögretmenim dediki sen git yeşilovaya en az 40 kişi olması lazımmış bir derslik imtihan için
                  40 kişi topla isimleri al bana gel ismail bellikli deyince amcam memiş bellikli yi çok iyi tanımasının faydası oldu
                  çok iyibir işin yapma inancında oldugum için çabuk anlamışdım insanların bir yerde kilitlenip kaldıgını
                  üç mahalleden duyan geldi çabuk toparladım talebeleri hiçde zor olmadıgı gibi çogu bu işin üzerine balıklama atladı
                  pek abartılı olmasın 40veya 50 yaşına yakın insanlar ehliyete sahip olmak istiyorlarmış
                  madem herkesin bu istegi uzak yerlerde konya adana ankara kayseri gidip gelmek bayagı zor bir iş
                  tahsinin rahimim otobüsünü tutduk hep birlikde sür babam tahsin tiryaki okuluna taşpazar mahallesine
                  vardık tam tekmil adamlar tamam tahsin abi dedim
                  eee girdik imtihana başladı ders
                  hepinizde hoş geldiniz sevgili yeşilovalılar bir konuşma yapdı yeşilovadaki hayat serüveninden şöyle
                  degerli arkadaşlar dersimizin konusu tarih dedi
                  kolay sorulardan sorsada rezil olmasam bari diye dualar ediyordum biraz çalışmışdım ama yetermiki
                  tam o sırada kalk ismail dedi istanbulu kim fetih etdi ve kaç yılında
                  her artislige garışırdım bilmedigim yokdu abooov kilitlendim kaldım nasıl terledim su kesdi her yanımı
                  o sırada tahsin ögretmene can havliyle bakmışımki ismail dedi bana degil bana degil
                  duvara bak dedi duvara
                  içimden kahroldum duvar sözüde geçince öküzler geldi aklıma
                  bak ismail dedi duvarda ne görüyorsun aaaaaaaa istanbul un haritası fatihin atı şaha kaklmış şekilde
                  eeeeeeee oku bakiiim ne yazıyor
                  istanbulun fethi 1453 tamam dedi hadi kalkın bakiyim hepinizde ayaga neymiş istanbulun fethi 1453bak
                  bütün sınıfda bir rahatlama oldu bir gülme aldı herkesi
                  çok zeki, tahsin ögretnenimiz sınıfı belli bir müddet terk etdi bizim heyecanımızın geçmesini sagladı
                  tekrar döndügünde türk alfabesinin neden atattürk getirdi anlatdı tarih cograyamız dil din filan
                  5 nci sınıf diplomamızı dışardan egitim li olarak aldık şimdi bile yanımda inanın
                  üç mahalleden tam 40 kişi diplomasına kavuşturdu herkes zannedersem ehliyetleri kavuşmuşlardır
                  çok iyi bir insan bilim adamı üstadların üstadıydı sayenizde bu vesi ile anmış olduk-ismail bellikli saygılar hepinize

« Son Düzenleme: 27 Ocak 2012, 23:08:59 Gönderen: ISMAIL BELLIKLI »

• Yönetici
  • *
  • 59 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2012, 19:53:38 »
Tahsin Hocamızı Ben bilmiyordum Bizlere bu değerli büyüğümüzü tanıttığı için Zeki Ağabeye Teşekkür ediyorum.

İsmail Ağabeyciğim  hemen hemen her konuyla alakalı bir hatıranızı bizlerle paylaşıyor ve bizleri çok mutlu ediyorsunuz bu anınızda çok güzel ve anlamlı olmuş.
Ayrıca Tahsin TİRYAKİ hocamızada Allah'tan rahmet diliyorum Mekanı Cennet olsun diyorum.

« Son Düzenleme: 27 Ocak 2012, 19:56:51 Gönderen: fehmi san »

İNSANLAR GEÇMİŞİN HASRETÇİSİ
GELECEĞİN ÜMİTÇİSİ
İÇİNDE BULUNDUĞU ANIN ŞİKAYETÇİSİDİR.....

• *
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2012, 19:57:51 »
Sayın Müdürümü minnetle anıyorum.mekanı cennet toprağı bol olsun

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle

« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2012, 19:57:51 »
Aksaray yeşilova kasabası , Acemhöyük , Aksaray canlı izle ,yeşilova,aksaray,aksaray haberleri,aksaray valilik haberleri

Seo4Smf Tagleri: