MÜCİZELER YARATAN İNSAN OGLU KİM NE İCAT ETMİŞ BİLELİM-Mİ

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle/ MÜCİZELER YARATAN İNSAN OGLU KİM NE İCAT ETMİŞ BİLELİM-Mİ =>                                        ****** -bu gün artık İNTERNET siz olmassa olmazın - 29 ekimde 1969 ben geldim demesi                   1969

Gönderen Konu: MÜCİZELER YARATAN İNSAN OGLU KİM NE İCAT ETMİŞ BİLELİM-Mİ  (Okunma sayısı 9932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

****** -bu gün artık İNTERNET siz olmassa olmazın - 29 ekimde 1969 ben geldim demesi
                  1969 YILINDA FİKİR ALIŞ VERİŞİ KONULU BİR DERS DE BRANŞ SİSTEMİNDEN İLK ADI "LOGİN" dir yani akıl
                  1886 ilk buharla çalışan üç tekerli arabası carl benz tam 125 sene olmuş bu gün 1 milyar araba var takriben
                  1960 laser ışıgının DVD olarak günümüzde kullanılması film veya müzik dalında 1 numara günümüzde süper
                  kagıt milatdan önce çinde 105 yılında icadı o yılların sarayda bir memur tarafından geliştirilmesi
                  ---------------
                  bu gün sigaranızı yakdıgınız çakmakgın 1823 yılında bir pilatin le ateş taşından icadı cepde taşınması
                  ilk taş plagın-phonorapf-6 aralık 1877 aliminyum gagıda ses kayıt-ı yapılması tekrar dinlenmesi
                  mezepotamyalıların şahane buluşu ganı tekeri nin o günlerin inanılması güç bir sistemi
                  bu günlere gelmesi takriben 5500 oldugu tesbit edilmekdedir
                  1799 da italyan bir doktor kurbagaların neden çok hızlı uzun atlama yapdıgını aylarca araştırmış
                  bir çok deneylerden sonra kurbaganın bir bacagını bakır telle baglamış
                  kurbaga her çırpınışında atlamak için eline elektrik geldigini fark eden doktor
                  bunu bir kutuda toplamayı çeşitli araştırmalar sonra çinko ile karışımından AKÜMÜLATOR- - dogmuştur
                   ---------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Linkback: http://www.acemli68.com/forum/ynt-mucizeler-yaratan-insan-oglu-kim-ne-icat-etmis-bilelimmi-t2920.0.html;msg16436

Benzer Konular
Nokta ataturkun oglu gelini torunu
Nokta BİRYUDUM İNSAN (eski hatıralardan)
Nokta İNSAN ŞUBELERİ
Nokta DİNÇ-LERDEN BAYRAM USTAMIN OGLU,HACI DİNÇ,İN TAKVİM DUASI VE OSMANLI PATİŞAHLA
Nokta UÇAKLA UÇMAK KORKUSUNU YENELİM SEBEBLERİNİ BİLELİM YAZ GELDİ

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

ilk buz dolabı 1834 de londrada buz buz üretim makinası olarak- jacop perkins icat etmişdir
                  carl -linde oradan esinlenerek dondurma makinesini ve soguk hava deposunu geliştirmişdir
                  --------------
                  çamaşır makinesi 1767 jacop christian elle yıkana elbiselerin yıprandıgını bir çözüm olmalı demiş
                  bir çok yatılı talebesi var yıllar okulda bir kazanın ortasına pervane takıyor dönmesi için bir üzerine kol
                  sıcak ve sabunlu suda bir saga bir sola hareket etmesinden daha çok çamaşır yıkıyor yıpranmadan
                  ve bütün okullarda ve askeri garnizonlarda kullanılmaya başlanmışdır
                  -----------------
                  cam -ın bulunuşu meze potamyalılara  ait buluşdur-milatdan önce 100 yıllarında
                  daha sonra mısırlılar dahada geliştirerek camdan süs taşı yapmışlardır sarayda bardak ve sürahi
                  saraylarda mısırda bu gün görmek mümkün o yıllarda yapılanları
                  -------------------
                  çinde başlayan kagıt üretimi 400 yıl sonra avrupada kitaba dönüşmüşdür
                  ilk matbaga avrupada 1050 yılında elle yazılırken 1452 yılında matbaa kitab basılmaya başlanmışdır
                  osmalıya 1750 yıllarının ortasında gelmişdir insanlar okursa hemen uyanır diye dikkate alınmamışdır
                  -------------------
                  o yıllarda avrupada şeytan makinası diye bilinen tren 1804 de buharla çalışıp bu güne gelmiş
                  günümüzde 200 kmh hızla gitmekdedir
                  filmlerde gara treni görmüşdüm sonra nasip oldu 20 sene yük trenin de yönetici olarak görev aldım
                  çok maceralı bir çalışmam oldu manevracı usta olarak iyi çalışmalarım hala bana dönmekdedir
                 ---------------------
                 computer- 1936 yılında berlinde genç mühendis konrat uçak parçaları montajı yapmakdadır uçaklara
                 uçakda bulunan hesap makinelerini küçültüp evindeki daktilo ile birde küçük sogutucu motor icat eder
                 1941 yıllarında askeri alanlarda ve elektrik dagıtım sisteminde hesaplamalarda yerini alır
                 --------------------
                 ilk duvar saati 1280 yılında zaman ölçümü olarak adı tik tak dır o zamanlar
                 radar 1874 de bulunmasına ragmen 1904 de gemilerde telemobiloskop olarak yerini almışdır bu gün bile
                 mikroskop- 1590 da kalın yayvan cam parçalarının kombinesi küçük canlıların görünmesi mucüzesi
                 efendim bilmek ne güzel bilenlerin bizlere neler bırakdıkları mucizeler ismail bellikli enteresant degilmi selamlar

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

Çok degerli sayın üye arkadaşlarımız bilgi ve tercübelerinden yararlandıgımız mücitleri
             -------------------------------------------------------------------------------------------------
             gelişen hayatımıza bu gün ekonomi ve ticaretin onlar sayesinde bu günkü rahatlıga kavuşmamızın sebebidir
             tabiki biliyorum bilenler vardır fakat bilimi göz ardı edenler oldugunu düşünüyorum kısada olsa bilmek çok iyi
             ---------------------
            bu gün belki müzelik oldu halı dokuma hana,sı dogum yeri anadolu kaşmir dokuma tezgahı daha sonra geliştirilmiş
            takriben insanlar 8000 senedir bilmekdedirler yün dokumayı giyim kuşama renkli çinlilerin ipek ve çini tabak
            yeşil çay ve çiçek agaç yapraklarından yararlanmak el ile ovarak akapuntur yaparak masajı enerji kazanmak
            ----------------------
            çifçilerimizin topragın verimini artıran güneş enerjisini tam olmasada takriben 6000 sene önce anlamışdır
            daha önce insan gücü ile  dar alanlarda ekim yapdıkları sapan ile cizgi ve daha sonra -pullug,un geliştirilmesi
            tarla ve büyük alanları çogaltarak ekme biçme alanlarını genişletmişlerdir bu güne bakarsak görürüz
            ----------------------
            TELEGRAF*
            dogum tarihi 1837 - kimler senelerce ugraş vermişdir bilelim
            morse alfabesi ile kısa orta uzun noktalar geliştirerek da di da dad dit da diye haberlerle iletişim kurulmuşdur
            alman matematikci carl friedrich-samuel B morse nin uzun ugraşları 1960 yılına kadar hizmet vermişdir
            ----------------------
            beton-- dedikleri gibi çok modern degil eski romalılar bilmekdedirler milatdan 200 yıl önce bak bak sen
            ince kum çakıl taşı kireç ve fırında pişirilerek elde edilen sert taşlardan gireç kazanılması
            bunların karıştırılmasından ilk ve çok dayanıklı ilk beton sertligi ve taş haline dönüşmesi ilk inşaat harcıdır
            ----------------------
            ilk *gözlük*** bu çok önemli insan hayatında görmek görebilmek hayatın bu tat bir başka-anlatılamaz
            kuzey italyada bir cam ustası gözün üzerine takılan bir mercek le onları degişik incelikde çogaltarak
            her insan görme yetenegine sahip olmuşdur yıllar sonra iki gözün ayrı ayrı görme yetenegi tesbit edildiginde
            o yıllarda elle tutulan bir çift cam dürbün gibi saraylarda yanlız zenginler kullanmışdır
            ilk adıda bu günkü gibi* lens *dir ustanın adı-salvino armati oldugu sanılmakdadır
            --------------------
            OK İLE YAY*insanların en ilkel silahlarıdır zaman içinde geliştirilmişdir bu gün en modern ok atma yarışları vardır
            takriben tam bilinmesede 20.000 seneden fazla av silahı olarak kullanılmışdır ilk çaglardan bu güne
            ----------------------
            ilk elektrik dagıtımı 1866 dinamo ile werner siemens dir
            edisonun yeni geliştirdigi 1879 da bu günkü ampül,le halkın hizmetine sunulmuşdur
            ilk müşterisi vaşiinton devlet binasında hizmete girmişdir halkın varlıklı kesiminin talebi karşılanamamışdır
            ----------------------
            Televizyon
            ingiliz cohn logie baird sihirli camdan siyah beyaz sinemayı eve taşımışdır yıl 1925 dir
            ikinci dünya savaşı yıllarında halkın gözü kulagı olmuşdur radyo ile televizyon dan haberler
            başkaları bizden önce neler icat etmiş tabiki oldukca kısa yazdım
            bu gün tesbitler insan beyni-nin % 30 bile kullanmamış hayret ya hiç kullanmak istemiyenler yaniiii
            gelecekde daha güzel buluşlar bizi bekliyor daha neler neler var biz daha çok yeniyiz modern dedigimiz çagda
            bir bisiklet tamircisinin bu günkü uçagın babası oldugunu yazacagım ismail bellikli saygılar efendim

• *
  • 4 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
selm ismayil abi bizim tüklerin hicmi icadi yok cuhuriyetin öncesi selcuklu ve osmanli zamaninda hicmi icadimiz olmamis arasdirir siteye yazarsan menmun olurum selamlar saygilar ....anladim kadariyla kütüphanen geis.sayende baya bilgi edindim

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

Saygı deger kıymetli "gazi hen"
             ----------------------------------------------------------------------------------------------
        çok teşekkür ederim sizin bana haklı olarak sordugunuz  mucize yaratanlar ben bir güzel araştırayım önce
        şimdi burada egri oturup dogru konuşayım seninle ve diger okuyucularla
        ben bilimsel  yani bilmek wissen die vahrheit- dergisine üyeyim severek okurum almancadır tabiki
        oradan aldıgım ve günün enteresant yazılarını ve çok kişinin bildigini sanıyorum bunları
        ben şunun için yazıyorum ders vermek gibi yanlışım olamaz asla ben kimim ki estafurullah yaniii
        herkes özellikle aramaz fakat rutin yazılar arasında bir renk olsun diye türkçeye çeviriyorum kısa olarak
        aslında her buluş bir sayfadan çokı fazla yazıları
        işde her aklın bir rengi vardır ben kendiminde buluşum vardır ikramiye bile aldım üç defa
        otobüs akis makasları imal eden bir firmada işimi kolaylaştırayım derken basit icadım oldu
        20,000 mark  mükafat aldım bizim usta o icat benimdi diye benide işden atdı ya sen gidersin dedi ya ben
        icatlar bizi zengişletirir fakat bu günlerde türk mühendisleri avrupada bir numara 32 katlı binalar yaparak geliyorlar
        düsseldorf da yeni yapılan ARAG HAUS 32 katdır iki türk gençlerimizin sembolüdür
        iki türk genci yarım C şeklinde yapdıkları bina tamamen camdan dır güneş enerji teknolojisi ile çalımakdadır
        bodrum katında 500 araba lık park yeri mevcutdur 18 asansörü hizmet vermekdedir ismail bellikli saygılar efendim

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle

" Saygı deger gazi HEN"
             --------------------------------------------------------------------------------------------------
             Türklerin bilime katgıları vakdi zamanında insanların yaşam alanlarının gelişmesinde mucitlerimizin buluşu çok
             binlerce olduguna inanıyorum
             fakat gerçeklerin su yüzüne çıkması avrupalıların tarihi degiştirmesi gerekir bunuda asla yapmazlar çünkü
             uygur bölgesinde bu gün bile türklerin yapdıkları mimari eserleri çinliler halka gösterilmesini yasaklamışlardır
             çünkü isbatı vardır efendim  nedir proto türk yazıları yapılan yüksek piramit taşlarında üzerinde yazılıdır
             --------------------
             avrupa üniversitelerinde TÜRK ,BİLGİNİ KİTABIN YAZARI
             tıp bölümlerinde yüz yıllarca temel ders kitabı olarak okutulan
             kanuni^'fit (tıbbın kanunları) sina oglu - ibni sina -ya aitdir
             ---------------------
             SEYDİ ALİ REİS;mir'atü ı memalik çizdigi denizcilik haritası-ile amerika kıtası keşfedilmişdir
             ---------------------
             fatih sultan mehmet döneminde-     (muhasara) savaş toplarının-mimarı-muslihiddin agadır
             fakat dökümcü usta macar urban-dır
             ---------------------
             ulug bey -topal-timurun-torunudur bir senenin 365 gün 4 saat o yıllar bu günkü takviminde temelidir
             ---------------------
             TÜRKOGLU fazıl-hesap ve matemetik alanında çok buluşları ile ünlüdür
             FARABİ -Kanuni sultan süleymenın mucididir ve matematik felsefe muzik alanında üstad-dır
             mimar mehmet isa-TAÇ MAHAL CAMİSİ-NİN mimarıdır-- hindistandadır şah cıhanın eşi için yapdırdıgı eserdir
             pantolonu icat eden giyen türklerdir
             toprakdan üretip işleyen ham -demir- in babası türklerdir silah olarak kullananda
             mancık atışı yapan ilk kullanan türklerdir savaşlarda
             --------------------------
             burnundan sogukdan akan sümügü silmesi içi mendili bulan türklerdir
             "tanrı kurt mete" ıslıklı ok atmayı kaşifidir --yelek-i bulup giyen türklerdir
             yaban atlarını evcilleştiren sütünden yararlanan türklerdir
             uygur türkleri bag bahçe ve sulama kanalınıyla çok uzaklardan su getirmeyi başarmışlardır
             at koşum takımlarını bulan türkler daha sonra mısırlılar zamanında gelişmişdir atlı savaş arabası filan yaniii
             ---------------------------------------------------------------------------------------------------
  **YOGURT UN SAHİBİ TÜRKLER** saglık konusunda zehire karşı panzehiri bulan zehirin gücünü karşı gelen tek bu gün bile
            Altay türkleri mısır medeniyetinden önce mumyalamayı biliyorlardı fakat mısıra yaradı o yılların medeniyetinde
            -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
            dünya tarihinin yeniden yazılması için bizler medeniyetde çok ilerlemeliyizki yeniden yazdıralım malesef
            bunları üst seviyede okullu olanların bu dersleri gördüklerine inanıyorum
            tekrar yazmamın sebebi beyin cimnasdigi yapmakda fayda olduguna inanırım b u bir
            yazdıklarım denizde bir damla su kadar bile degil düşünün gök türklerin kartal yetiştirip avlandıklarını bu gün bile
            "sayın gazi hen "
            türk medeniyetini hep at üstünde savaşlarla 20,000 sene oldugunu düşünürsek takriben söylüyorum
            türklerin bilime yapdıklarını yazmaya bir gün yeniden sihirli bir çagın gelmesi lazım ismail bellikli saygılar efendim

• Yönetici
  • *
  • 59 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
Değerli İsmail abi araştırmalarından dolayı teşekkür ederim .
 Bu tür konulara ilginiz fevkalade güzel ve aynı zamanda gurur verici Sizlerden Allah razı olsun.

İNSANLAR GEÇMİŞİN HASRETÇİSİ
GELECEĞİN ÜMİTÇİSİ
İÇİNDE BULUNDUĞU ANIN ŞİKAYETÇİSİDİR.....

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle

Aksaray yeşilova kasabası , Acemhöyük , Aksaray canlı izle ,yeşilova,aksaray,aksaray haberleri,aksaray valilik haberleri

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged