YIL 1972 KASABANIN GİRİŞİ (ESKİ RESİM)

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle/YIL 1972 KASABANIN GİRİŞİ (ESKİ RESİM) =>

Gönderen Konu: YIL 1972 KASABANIN GİRİŞİ (ESKİ RESİM)  (Okunma sayısı 19338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• *
  • 8 Mesajı Toplam
    10 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
YIL 1972 KASABANIN GİRİŞİ (ESKİ RESİM)
« : 18 Mayıs 2009, 15:38:03 »

Linkback: http://www.acemli68.com/forum/ynt-yil-1972-kasabanin-girisi-eski-resim-t133.0.html;msg16436

Benzer Konular
Nokta KOMİK AMA GERÇEK BİR RESİM (arabanın motor kısmından ağaç çıkmış)
Nokta HASAN DAĞI RESİM
Nokta ÖGRENCİLERLE İLGİLİ EN ESKİ RESİM(MEMİŞ BELLİKLİ)
Nokta RESİM YÜKLEMEK
Nokta RESİM
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2009, 22:40:24 Gönderen: fehmi san »

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

• *
    • Profili Görüntüle
Ynt: YIL 1972 KASABANIN GİRİŞİ (ESKİ RESİM)
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2009, 20:57:42 »
yuhh hiç bir şey yok :D

• ertan ilgun
  • *
  • 13 Mesajı Toplam
    16 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2009, 12:39:28 »
aksaray tarihi kitabinda daha degisik resim var ben orda olsam  ama galipcim paylasimina tsk ederim kardesim eline saglik

• *
    • CAHIL DOSTUN OLACAGINA AKILLI DUSMANIN OLSUN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2009, 00:11:05 »
Evet ben koyun bu girisini biliyorum  6-7 yasindayken cok iyi hatirliyorum 8-9 yaslarindayken az cimmedik o irmakta biraz ilrisindede yun yikarlardi hali kilim yikarlardi irmagin kenarlari eskiden selvi sogut agaclari ile doluydu simdi nerdeee zaten irmagin obur tarafi simdiki belediye olan yer mezarlikti ve mezarligin yaninda nezire bibimlerin iki katli evi vardi yani sirgintinin Nazif enistemin Nazif kulaksiz ayrica o eski cesme daha sonradan ordan simdiki su deposunun yanina tasindi trafo  kaldirildi cunki cok sikca patladigi icin hamamda o zamanlar cok nadirde olsa aktifdi ve etrafi beton duvarla cevrili uzerinde ise dikenli teller vardi aklima gelmisken  o zamanlarin ilk taksicileri vardi Gamsiz Mustafa  Baysal mustafa emminin onceleri ford minubusu vardi acik mavi renkli sonra mavi renkli stejin reno 12 almisti  -Sefik abeyin Sefik asci  onunda taksisi vardi  murat 124 sonra kucuk otobusu oldu  koyun yakisiklisi idi  -Taksici Rahim emmi onunda stejin reno 12 si vardi -Alibaz emminindi sanirim oglunun birisininde taksisi vardi yanlis hatirlamiyorsam -Taksici Gara emmi- Taksici kel haci abey onunda kirmizi stejin reno 12 si vardi daha sonralari Sahap abey vardi onun kucuk otobusu vardi  obur dunya ya intikal etmis olan buyuklerimin Allah yattiklari yeri cennet mekani eylesin koyun gercekten  temel taslari olan bu degerli buyuklerim  onlardan Allah razi olsun bu guzel gunleri yasattilar ve ilklere imzalarini atarak yesilova tarihinde yerlerini kaziyarak aldilar gonullere taht kurdular ebedi silinmeyecek guzellikte hep soylerim koy yani yesilova eskiden cook ama cook guzeldi nese dolu hareketli civil civil di dolup tasardi carsi meydani simdi ise kediler cirit atiyor eskiden dutdulu memmet - omar gumus-o koyun masum Allahin garipleri gulleri olan Kecinin irbagam -Yilmaz dayi-Sefa kaya-Ismail -gaginin usugun -collunun ahmet abey  hepsi gitti  bir daha geri donmemek uzere ne aci degilmi iste bu tum guzellikleri yasadigim icin cok mutluyum bahtiyarim ama koy simdi sanki iranin simdiki haline benzemis koye ilk gelenler eminimki sunu dusunurler burda ne olmus savas falanmi oldu derler heey gidi o eski guzel gunler heeeyyyy nerde rahmetli Baraj emmi maasallah oturdumu bir ekmegi yerdi Haci musa emminin dukkaninda -rahmetli apu cavus koyun tuccarlari idi bu  zatlar  Rahmetli Metin usta Terzi-rahmetli oguz emmi marangoz Rahmetli sitki emmi bakkal -Rahmetli tupcu Suleymen -Rahmetli Capan emmi cemenci Rahmetli irbaham etem  amca- Ali baz amca onlarin kamyonlari  nerelerde daha ismini su an aklima getiremedigim degerli insanlar simdi geri gelmez o guzel gunler o degerli insanlar o guzel insanlar gelmezler birdaha malasef ,onun icin o guzel gunleri yasadigim icin kendimi cok sansli ve mutlu sayiyorum iyiki yasamisim  sukurler olsun Hepiniz saygi ile selamliyiroum   umarim basinizi agritmamisimdir.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2009, 01:14:25 Gönderen: Saban Sert »

• *
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2011, 11:21:14 »
GARDAŞIM MAŞALLAH HEPSİNİ HATIRLIYORSUN ŞUDA BİR GERÇEK KÖY KÖYLÜĞÜNDEN ÇIKMIŞ HANİ BİR ŞARKI VAR YA GİTMESEKTE GÖRMESEKTE O KÖY BİZİM KÖY

• Onursal Üye
  • *
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2011, 23:28:26 »
Aksaray istikametinden köye girişi hatırlamamak mümkünmü.Yıl 1972,köyden çıkalı 2 yıl olmuş.Şimdi yaş 60,unutulurmu.Yukarıda,arkadaşımız geçmişlerden uzunca söz etmiş,onları tekrar etmiyeceğim,ancak eski adıyla "ÇALKAVUR", yeni adıyla "SELEKTÖR EVİ"nin eski haliyle olan döneminde,o duvar dibinde toplanıp çeşmeye suya gelenleri izlemek bir başka alemdi.Birde "ABİZİT KUYUSU" vardı,o daha ünlü,akıllardan silinmeyecek anılar bırakan o "ABİZİT KUYUSU" nu bilmem yeni nesil hatırlamaya bilir.Ama bizler o dönemin zirvesindeydik.Ha sahiden "ABİZİT KUYUSU" nun fotoğrafı olanlar yayınlarlarsa çok sevineceğim.Hepinize sevgiler.

• Onursal Üye
  • *
  • 78 Mesajı Toplam
    112 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2011, 00:51:32 »
                                       Acemli olmak bir ayrıcalıkdır
                 1960 sonra anlatacak o kadar çok maziler varki kalbimizin köşesinde ancak ölünce kapanacak bir olay
                 **************************************************************************
                 neden acemli olmak bir ayrıcalık o yıllarda
                 acem halkı o yıllarda öyle bir hamle yapdıki yeni reform aksaray a giden yeni yol yapılması asfaltlanma gibi
                 iki tane büyük jenetarlü mazot motoru ile elektrik köye elektrik verilmesi
                 yanı başına un degirmeni yapılması elektrikle çalışan 24 saat hizmet çok muhteşemdi harukulade olmuşdu
                 öküz lerin çekdigi tek akseli kanıdan at arabasına hadda konyada yapılan son derece lüks çelik dingilli
                 at arabası sonra amasya da üretilen yaylı arabayla tanışmak bunların çok hızlı gelişmesi
                 kamyon üstünde yolculukdan amerikan otobüsüne alışmak kolay degil tabi paralar bozulmasın aralar vardı
                 ilk okulu bitiren varlıklı ailelerin çocuklarının aksarayda orta okul  tanışması ve liseye gitmes okumasıi
                 acemli gençlerin nahiye olan köyümüze ögretmen okulunu kazanarak gelmesi büyük üstünlüklerimizdi
                 ögretmen olan gençlerin abiziyit su yolunda kendilerini başarılarını giyim kuşamıyla göstermesi
                 ikindi okunmadan başlayan kızların abiziyit su yolunda defile gösterilerin yürüğşü başlaması yapılması
                 bir birinden güzel giyip kıyafet üstünlügünü takılarıyla güzelligini zengini göstermesi
                 abiziyit kuyusunun ayrıcalıgını onu hiç kimse anlatamaz yaşayan abilerimizden duyarak ögrenebiliriz        
                 o güzelim yılları yaşamak lazım
                 o yıllar acemin afilli delikanlıları takım elbise giyip düşük omuz yürüyüp kabadayı iması oluşturması
                 kızların kendilerine yakışan aynı boyda arkadaşları  ile ayagında kundura ile gıcır gıcır basarak yürümesi
                 birinci tesdideki suyu su oluguna döküp tekrar bir defile daha canım istiyi diyip içindelki heyecanla
                 ikinci bir tur su için abiziyitde aşk sırlarının fis fis haberleri nin konuşulması tekrarlanması itiraz veya onay verilmesi
                 kimin kızı kimin ogluna içi esanslı aynalı mendil göndermiş duydungmu kız sen yoo valla ilk senden duyyam men
                 oglan gaçırmak istemişde kız gaçmamaış neyse abam gızar yarın gine burda gonuşuruk abam gecikdin diye gızar
                 niye geç galdın baban çay bişdimi diye soruyurdu hadi biraz acele et aç gaz ocagını çabuk
                 o yılların aşklarını yaşayanlar anlatsalar üçüncü dünya harbi çıkar anlatamazlarki çogu suskun şimdi cennetde
                 acem su yolu bir güzelliler defile yoluydu  allahın yeşilovaya kısa ömürlü bir hediye vermesi sanki
                 2010 yılında gitdim gördüm resimlerini çekdim
                 bana bakdı ismail senmisin dedi evet dedim yaşlandım seni tanıyamadım dedi bana bak dedi halime
                 buraya bir musluk takdılar benim yerime ikide pirket utanıyorum dedi halimden ve o güzelim yıllardaki hatıralar
                 benimde bir insan olarak gördüklerime ve duyduklarıma ihmal edilmiş bir gerçek hatıralara
                 hiç saygı duymayan bir abiziyit kuyusunun suyunu içerek büyüdügüme çok utandım
                 allah kısmet ederse bu sene oraya yakışır bir abiziyit kuyu maketi çeşmesi yapdırmaya talibim ismail bellikli

• *
  • 2 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Mart 2011, 22:45:39 »
yav arkadaşlar yıl 1972 yeşilovamız sanki terkedilmiş bir bölge gibi yıl 2011 yani 39 yıl geçmiş orada sadece değişen liseye harım çekilmiş jandarma karakolu yapılmış eski tarihi paşahamamız petrola dönüştürülmüş ve yollar asvalt dökülmüş yeşilllendirme artırılmış çalışmalar bundan ibaret ama yeşilova daha da çok çalışarak güzel ve şirin bir kasaba görünümünü sağlamak için daha çok çalışarak belediye başkanımızdan bekliyoruz örnek:
yolları çit yol ortasına ağaç dikerek sağlı sollu kaldırım yaparak kanalizasyon döşeyerek dahada güzelleştirebiliriz saygılar

• Webmaster
  • *
    • İyilik yap denize at ...
  • 67 Mesajı Toplam
    104 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
    • acemli68forum,yeşilova,aksaray,acem
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2011, 23:33:55 »
Sayın çok değerli Yakup Amca Azibiyit konusunu geçen yıl işlemiştik hemde tam 5 sayfalık bir yorum ve anlatım olmuştu değerli büyüklerimiz  uzun uzun anlatmışlardı.
Sanırım siz bu konuyu kaçırmışınız

Buyrun Alttaki linki inceleyiniz. Umarım sizde katkıda bulunursunuz.
http://www.acemli68.com/forum/empty-t1272.0.html

Alttaki linkte ise kuyunun yerinin resimleri
http://www.acemli68.com/forum/empty-t2801.0.html

• Yönetici
  • *
  • 31 Mesajı Toplam
    53 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Mart 2011, 22:41:24 »
1972   yeşil ova belediye başkanı kimdi arkadaşlar paylaşımlar için  teşekürler

Acemli68.com Yeşilovanın Sesi,Acem,Yeşilova,Aksaray,Aksaray canlı izle

« Yanıtla #9 : 27 Mart 2011, 22:41:24 »
Aksaray yeşilova kasabası , Acemhöyük , Aksaray canlı izle ,yeşilova,aksaray,aksaray haberleri,aksaray valilik haberleri

Seo4Smf Tagleri: